Consumul de energie electrică a atins miercuri un nivel record pe fondul temperaturilor scăzute

Consumul mediu de energie electrică din România a atins, miercuri, în intervalul orar 18.00-19.00, o valoare record de 9.362 de megawaţi, faţă de nivelul maxim precedent de 9.051 megawaţi raportat în 9 februarie 2005, creşterea fiind determinată de temperaturile scăzute.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Consumul de energie electrică a atins miercuri un nivel record pe fondul temperaturilor scăzute

Consumul de energie electrică a atins miercuri un nivel record pe fondul temperaturilor scăzute

Nivelul de miercuri este cea mai mare valoare a puterii medii orare de energie electrică consumată în ultimii 15 ani, a anunţat, joi, compania naţională de transport de energie electrică Transelectrica.

Consumul mediu orar de energie electrică a depăşit pragul de 9.000 de megawaţi pentru prima dată în România în 2003.

Luni, 17 decembrie, a fost înregistrat un consum orar de 9.356 megawaţi. La aceeaşi dată, producţia de energie în centralele de termoficare care asigură încălzirea oraşelor a fost de 800 de megawaţi, în timp ce exportul de energie s-a ridicat la 600 de megawaţi.

Cele mai mici valori de consum, circa 5.000 de megawaţi, sunt consemnate cu ocazia sărbătorilor de Paşte.

Transelectrica se aşteaptă ca în 2 ianuarie 2008, consumul mediu orar să se situeze în jurul valorii de 5.500 de megawaţi.

Potrivit companiei, creşterea consumului până la valoarea record de miercuri indică şi un avans semnificativ al activităţii economice la nivel naţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
Care este adevăratul pericol la care sunt expuşi piloţii de avion dacă pasagerii nu îşi pun telefoanele pe modul avion. Un pilot a spus ce se întâmplă