Cum câştigi 1.000 € pe lună de la stat?

Cine vrea să fie rentier pe banii statului poate să cumpere luna aceasta obligaţiuni de stat pe zece ani în lei, cu un cupon de 6,75% pe an. Pentru a obţine un venit lunar echivalent a 1.000 de euro, asta în cazul în care euro ar rămâne la acelaşi curs faţă de leu, investitorul ar avea însă nevoie să cumpere 73 de titluri, în condiţiile în care valoarea individuală este de 10.000 de lei (2.400 de euro), arată "Ziarul Financiar".

30 afișări
Imaginea articolului Cum câştigi 1.000 € pe lună de la stat?

Cum câştigi 1.000 € pe lună de la stat? (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Investiţia necesară pentru realizarea unui asemenea venit ar fi însă considerabilă: cele 73 de titluri ar însuma circa 730.000 de lei (preţul final este însă stabilit la licitaţie), adică aproape 180.000 de euro.

Citeşte mai multe despre cât de profitabile pot fi titlurile de stat pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici