Dacia a produs 100.000 de vehicule cu instalaţie GPL

Automobile Dacia a produs, joi, la uzina sa din Mioveni, vehiculul GPL cu numărul 100.000, un Sandero de culoare Bleu Navy, cu motor de 1,4 litri, destinat pieţei italiene, potrivit unui comunicat al companiei auto.

56 afișări
Imaginea articolului Dacia a produs 100.000 de vehicule cu instalaţie GPL

Dacia a produs 100.000 de vehicule cu instalaţie GPL (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Alimentarea cu gaz petrol lichefiat a fost introdusă în iunie 2007 pentru Logan berlină, din luna iulie a aceluiaşi an fiind disponibilă şi pentru Logan MCV. În 2009, a fost introdusă şi varianta GPL a Sandero.

Echiparea vehiculelor cu instalaţie GPL este realizată de Landi Renzo, unul dintre furnizorii Dacia prezenţi pe platforma de la Mioveni. Instalaţiile.

"Vehiculele Dacia cu alimentare GPL poartă semnătura Dacia Eco2, ce garantează că automobilul care o poartă îndeplineşte trei criterii prin care protejează mediul înconjurător - are un nivel al emisiilor de CO2 mai mic sau egal cu 140g/km, este produs într-o uzină certificată ISO 14 001, 95% din masa vehiculului poate fi valorificată prin reciclare la sfârşitul ciclului de viaţă, iar cel puţin 5% din materialul plastic este material reciclat", se arată în comunicatul Dacia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici