Democraţii din Congresul SUA au cerut Trezoreriei să acorde ajutor financiar companiilor auto

Liderii democraţi din Congresul SUA au cerut secretarului general al Trezoreriei, Henry Paulson, să analizeze posibilitatea acordării unui ajutor financiar marilor constructori auto americani, aflaţi în dificultate, ca parte a programului administraţiei Bush de salvare a mediului de afaceri.

17 afișări
Imaginea articolului Democraţii din Congresul SUA au cerut Trezoreriei să acorde ajutor financiar companiilor auto

Purtătorul de cuvânt a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O scrisoare a purtătorului de cuvânt a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, arată că liderul Majorităţii din Senat, Harry Reid, a recomandat "condiţii solide", chiar intrarea statului în capitalul companiilor şi limite de salarizare pentru directori, în schimbul oricărui ajutor guvernamental.

"Trebuie să apărăm interesele contribuabililor americani, să protejăm locurile de muncă şi pensiile a sute de mii de lucrători din industria auto americană, să oprim eroziunea producţiei şi să creştem economia", a declarat Reid, potrivit lui Pelosi.

Administraţia condusă de preşedintele George W. Bush nu sprijină un program de ajutor pentru constructorii de autovehicule şi a cerut industriei să profite de alte programe de finanţare puse la dispoziţia mediului de afaceri de guvern.

General Motors, Chrysler şi Ford caută finanţare de urgenţă de 25 miliarde de dolari, fonduri necesare pentru a depăşi criza financiară şi reducerea dinamicii economiei, care le afectează puternic vânzările şi capacitatea de a-şi achita cheltuielile operaţionale. Totodată, companiile auto încearcă să obţină alte 25 de miliarde de dolari pentru a reduce costurile legate de asigurările de sănătate ale angajaţilor şi pensii.

Barack Obama, ales preşedinte al Statelor Unite, a declarat, vineri, că sprijină ajutorarea corporaţiilor din industria auto. Administraţia Obama va prelua Casa Albă în ianuarie, iar iniţiativele legislative ale guvernului se vor bucura de sprijinul Congresului, unde Partidul Democrat deţine majoritatea în urma alegerilor generale din 4 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici