Înmatriculările de autoturisme Dacia în Franţa au crescut în ianuarie cu 2,5%

Înmatriculările de automobile Dacia în Franţa au crescut modest în ianuarie, cu 2,5%, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, la 7.749 de unităţi, în condiţiile în care pentru mărcile străine indicatorul a avansat cu 11,5%, pe o piaţă în urcare cu 8,2%.

19 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările de autoturisme Dacia în Franţa au crescut în ianuarie cu 2,5%

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Franţa au crescut în ianuarie cu 2,5% (Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Cota de piaţă a Dacia a scăzut de la 4,4% în ianuarie 2010 la 4,2% în prima lună a acestui an, potrivit datelor Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA). În funcţie de numărul înmatriculărilor, constructorul auto român a întrecut mărci precum Fiat (5.824 de unităţi înmatriculate), Nissan (4.536 maşini) sau Toyota şi Lexus (6.260 unităţi).

Dacă sunt incluse şi autovehiculele comerciale uşoare, înmatriculările Dacia au avansat cu 0,6%, la 8.218 de unităţi.

Topul mărcilor străine în funcţie de numărul de autoturisme noi înscrise în circulaţie este condus de Volkswagen (11.109 de unităţi), urmată de Ford (9.462 de maşini) şi Opel (8.016 de automobile). În acest clasament, Dacia se plasează pe locul patru.

În rândul grupurilor auto străine, primele poziţii sunt ocupate de Volkswagen şi Ford. În total, pe piaţa franceză au fost înmatriculate 81.661 de automobile din mărci străine, acestea având o pondere de 44% din totalul de 185.603 de maşini noi înscrise în circulaţie în luna ianuarie.

Lider de piaţă, în Franţa, a rămas PSA Peugeot Citroen, cu 62.812 de înmatriculări noi, în creştere cu 11,3%. Cota de piaţă a grupului a urcat de la 32,9% la 33,8%. Grupul Renault (inclusiv Dacia), a consemnat 48.869 de înscrieri noi în circulaţie, cu 0,8% mai puţin decât în prima lună a anului trecut. Ponderea pe piaţă a coborât de la 28,7% la 26,3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici