Lenovo România - Un pol de inovaţie şi dezvoltare în cadrul ecosistemului global Lenovo

Bucureşti, România, 25 mai 2023 - Lenovo, lider global în tehnologie, se afirma domeniul cercetării şi dezvoltării prin intermediul Centrului său de cercetare si dezvoltare software din România

221 afișări
Imaginea articolului Lenovo România - Un pol de inovaţie şi dezvoltare în cadrul ecosistemului global Lenovo

Situat în Bucureşti, acesta este unul dintre cele mai mari din regiunea EMEA şi face parte dintr-un ecosistem global de inovaţie, alături de alte 15 centre de cercetare şi dezvoltare din întreaga lume, inclusiv SUA, Japonia şi China.

Pe fondul unei investiţii semnificative în cercetare şi dezvoltare de peste 2.2  miliarde de dolari la nivel global in anul fiscal 2021-2022, cu 6% mai mult faţă de anul precendent, centrul din România joacă un rol esenţial în ecosistemul R&D Lenovo, fiind unul din centrele Lenovo care se  concentrează pe „New IT”,şi anume: inteligenţa artificială (AI), tehnologia 5G, cloud computing, design industrial, blockchain, realitatea augmentată (AR) şi realitatea virtuală (VR).

Centrul de Cercetare si Dezvoltare Software Lenovo din România are ca principal obiectiv dezvoltarea de software şi soluţii pentru Business Unit-urile de Infrastructură, Soluţii şi Servicii ale companiei, inclusiv cele integrate în suita XClarity, un software complex de management al echipamentelor din centrele de date. De asemenea, echipa locală esteimplicată în dezvoltarea soluţiilor de calcul HPC. Centrul utilizează tehnologii avansate precum JavaScript, Node.js, Angular, Python, Kubernetes şi cloud computing.

Functiile şi rolurile echipei de cercetare includ dezvoltatori software, testeri QA, ingineri DevOps, ingineri de suport şi de soluţii. În plus, biroului din România i se adaugă echipele de vânzări pentru PC-uri şi dispozitive smart, servere şi stocare, soluţii enterprise, produse Motorola Mobility, precum şi funcţii de suport pentru întreaga companie la nivel global şi în regiunea EMEA.

Diversitatea rolurilor de la inginerie, suport de nivelul 3, vânzări, marketing şi alte funcţii operaţionale şi de suport, creează o sinergie şi o cooperare locală care transformă centrul într-un hub important pentru regiunea EMEA.

Dincolo de focusul companiei în dezvoltarea şi optimizarea centrului de cercetare a laboratorului din România, există şi atenţia oferită culturii organizaţionale: ownership şi entrepreneurship, care se traduc prin oferirea spaţiului de dezvoltate profesionala a angajaţilor, atât pe verticală cât şi pe orizontală, dar şi folosirea resurselor în procesele de lucru ca şi în antreprenoriat, incurajând colaborarea şi orientarea spre succes. 
Recent, programele de Internship ale Lenovo au fost recunoscute în top 5 Cele mai bune programe de Internship din Romania, conform unei companii de specialitate, prin care sunt recunoscute trei criterii importante: beneficiile angajaţilor, accesul la educaţie profesională continuă şi dezvoltarea carierei. 

În aceeaşi masură, responsabilitatea socială este o componentă importantă pentru Lenovo.
Prin diferite proiecte şi iniţiative de voluntariat şi fundraising, Lenovo sprijină protecţia mediului (prin plantarea de arbori în zone afectate de poluare şi curăţarea spaţiilor verzi), educaţia rurală (prin renovarea şi dotarea sălilor de clasă şi laboratoarelor de informatică), talentul ştiinţific (prin acordarea de burse educaţionale) şi dezvoltarea STEAM (prin crearea primului laborator educaţional din judeţul Suceava). De asemenea, Lenovo promovează programele de diversitate, echitate şi incluziune în România, încurajând respectul şi toleranţa în societate.

Grupul Lenovo a prezentat rezultatele pe întregul an, raportând o cifră de afaceri a grupului de 62 miliarde de dolari americani şi un profit net de 1,6 miliarde de dolari americani sau 1,9 miliarde de dolari americani pe baza Standardelor de Raportare Financiară non-Hong Kong. Rentabilitatea a fost stabilă, cu marja brută şi marja operaţională înregistrând ambele niveluri maxime din ultimii 18 ani, iar marja netă non-HKFRS a rămas constantă în comparaţie cu anul precedent.

Deşi cifra de afaceri a grupului a fost afectată de scăderea pieţei dispozitivelor, veniturile din afacerile non-PC au atins un nivel maxim anual de aproape 40%, stimulate de motoarele de creştere diversificate ale Lenovo, respectiv Grupul de Soluţii şi Servicii (SSG) şi Grupul de Soluţii Infrastructurale (ISG), care au înregistrat creşteri ale veniturilor la nivel record de 6,7 miliarde de dolari americani, respectiv 9,8 miliarde de dolari americani, în creştere cu 22% şi, respectiv, 37% faţă de anul precedent. Trimestrul fiscal Q4 a fost cel mai dificil trimestru al anului, având în vedere presiunile atât din piaţa PC-urilor, cât şi din economia globală.

Lenovo a încheiat trimestrul cu o cifră de afaceri de 12,6 miliarde de dolari americani, în scădere cu 24% faţă de anul precedent. Veniturile din divizia IDG au înregistrat o scădere de 33% faţă de anul precedent, în timp ce momentul puternic generat de motoarele de creştere SSG şi ISG a contribuit la compensarea scăderii pieţei dispozitivelor.

Veniturile SSG au crescut cu 18% faţă de anul precedent, ajungând la 1,6 miliarde de dolari americani, iar veniturile ISG au crescut cu 56% la 2,2 miliarde de dolari americani. Ponderea veniturilor non-PC în trimestru a atins un nivel istoric de 43%, în creştere cu 12 puncte faţă de anul precedent. Mediu, Social, Guvernare - Scorul de Evaluare a Mediu, Social şi Guvernare al Lenovo a fost recent promovat la AAA de către MSCI, agenţia internaţională de evaluare.

Această promovare reprezintă cea mai înaltă evaluare posibilă pentru corporaţiile care conduc în programele ESG. În plus, EcoVadis a recunoscut Lenovo pentru excelenţa sa în achiziţiile durabile la cea de-a şaptea ediţie a premiilor Sustainable Procurement Leadership Awards. Compania a fost, de asemenea, recent recunoscută de Forbes ca unul dintre cei mai buni angajatori în ceea ce priveşte diversitatea în anul 2023, evaluată pe baza recomandărilor directe, recomandărilor indirecte şi a cercetării indicatorilor cheie de performanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici