Novartis vinde mai multe afaceri şi cumpără o divizie a GSK prin tranzacţii de peste 25 miliarde de dolari

Producătorul elveţian de medicamente Novartis va derula o reorganizare semnificativă a portofoliului de produse, care include vânzarea mai multor afaceri şi achiziţia unei divizii a companiei britanice GlaxoSmithKline (GSK), într-o serie de tranzacţii în valoare totală de peste 25 miliarde dolari.

431 afișări
Imaginea articolului Novartis vinde mai multe afaceri şi cumpără o divizie a GSK prin tranzacţii de peste 25 miliarde de dolari

Novartis vinde mai multe afaceri şi cumpără o divizie a GSK prin tranzacţii de peste 25 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Novartis a anunţat, marţi, că va prelua divizia de medicamente împotriva cancerului a GSK pentru aproximativ 14,5 miliarde de dolari, scrie cotidianul Wall Street Journal.

De asemenea, Novartis vinde operaţiunile de vaccinuri companiei britanice pentru 5,25 miliarde de dolari.

Ambele tranzacţii includ prevederi privind plăţi ulterioare în funcţie de atingerea ulterioară a unor ţinte, care ar putea creşte preţul final.

Novartis şi GSK intenţionează să înfiinţeze o companie mixtă, care va include diviziile pentru consumatori ale celor doi producători de medicamente.

Într-o tranzacţie separată, Novartis a anunţat că vinde afacerile de pe segmentul sanitar-veterinar companiei Eli Lilly pentru 5,4 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici