Panasonic se desparte de Tesla. Compania niponă şi-a vândut întreaga participaţie de acţiuni

Panasonic, producător nipon de electronice, şi-a vândut întreaga participaţie de acţiuni la producătorul de automobile electrice Tesla, obţinând astfel câteva miliarde de dolari pentru a-şi finanţa noile investiţii, potrivit CNBC.

367 afișări
Imaginea articolului Panasonic se desparte de Tesla. Compania niponă şi-a vândut întreaga participaţie de acţiuni

Panasonic se desparte de Tesla. Compania niponă şi-a vândut întreaga participaţie de acţiuni

În 2010, Panasonic a cumpărat 1,4 milioane de acţiuni Tesla la un preţ de 21,15 dolari per acţiune, adică a plătit 2,4 mld. yeni (21,65 mil. dolari). Valoarea unei acţiuni ajunge în prezent la aproape 680 de dolari. Aşa­dar, câşti­gurile ajung la 429,9 mld. yeni (3,88 mld. dolari) în „veni­turi generate de vânzarea şi răs­cumpă­rarea investi­ţiilor“, conform raportului Panasonic pentru exerciţiul fi­nanciar care s-a încheiat în martie 2021.

În 2020, com­pania ar fi obţinut „doar“ 442 mil. dolari. Pana­sonic, care produce o parte din bateriile maşinilor elec­trice Tesla, a declarat că vân­zarea nu va afecta parte­ne­riatul cu societatea condusă de Elon Musk. Vineri, preţul unei acţiuni în cadrul Pana­sonic ajungea la 11,4 dolari, în creştere cu peste 2%, com­pania atingând o capitalizare de aproape 28 mld. dolari.

Acţiunile Tesla ajungeau vineri la 679,82 dolari în pre­-market, ceea ce se traduce printr-o valoare de piaţă de circa 655 mld. dolari.

Acţiunile producătorului au scăzut cu aproximativ 6,9% de la începutului anului până în prezent.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici