Primăriile au primit peste 16 milioane de lei, prima tranşă de bani pentru încălzirea pe bază de păcură

O primă tranşă de fonduri, în valoare de 16 milioane de lei, a fost repartizată către primării pentru încălzirea pe bază de păcură, a anunţat luni Ministerul Dezvoltării.

219 afișări
Imaginea articolului Primăriile au primit peste 16 milioane de lei, prima tranşă de bani pentru încălzirea pe bază de păcură

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor primării a primei tranşe, în valoare de 16.122.253,25 lei, din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia de păcură necesară producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Suma repartizată este aferentă consumului de păcură în municipiile Brad (judeţul Hunedoara) şi Drobeta-Turnu Severin (judeţul Mehedinţi), în perioada noiembrie 2021 - februarie 2022, potrivit cererilor depuse de aceste primării.

Reprezentanţii ministerului anunţă că, la cererea administraţiilor locale, urmează să fie alocate alte fonduri în următoarele tranşe.

„Legea bugetului de stat pe anul 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanţare, iar, până în prezent, a fost utilizată suma de 124.353.665,62 lei pentru subvenţionarea achiziţiei gazelor naturale”, a declarat Cseke Attila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici