Romgaz, profit net de 2,2 miliarde lei în 9 luni, dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2021

Romgaz a raportat în primele nouă luni din 2022 un profit net de 2,2 miliarde lei, în creştere cu 93% faţă de perioada similară din 2021, în timp ce cifra de afaceri s-a majorat de trei ori, de la 3,4 miliarde lei la 10,8 miliarde lei, potrivit raportului financiar publicat marţi.

415 afișări
Imaginea articolului Romgaz, profit net de 2,2 miliarde lei în 9 luni, dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2021

În acelaşi timp, potrivit Ziarului Financiar, compania a avut cheltuieli de patru ori mai mari faţă de ianuarie-septembrie 2021, de 8,3 miliarde lei.

EBIDTA Romgaz a crescut cu 60%, la 2,8 miliarde lei.

Consumul de gaze naturale estimat la nivel national a fost de 78,34 TWh, cu aproximativ 14% mai mic decât cel înregistrat în perioada similară din 2021.

Cota de piaţă a Romgaz este de 50,6%, cu 5% mai mare decât în primele nouă luni din 2021.

Productia de gaze naturale realizată în primele 9 luni ale anului a fost de 3.687,4 mil.mc, în scădere cu 0,5%, iar cantitatea de energie electrică produsă a fost de 839,465 GWh, cu 97,02% mai mare. În primele nouă luni din 2022, veniturile din energie electrică au crescut cu 592%, la o producţie mai mare cu 97%.

Nivelul producţiei de gaze naturale a fost influenţat de:

-implementarea de măsuri pentru optimizarea exploatării zăcămintelor de gaze naturale;
-continuarea şi extinderea proiectelor de reabilitare a principalelor zăcăminte mature de gaze;
-efectuarea de programe de reparaţii şi intervenţii la sondele cu productivitate scăzută sau inactive;
-finalizarea unor lucrări de investiţii pentru extinderea infrastructurii productive şi conectarea de noi sonde la această infrastructură.

În anul 2022 a fost introdusă o taxă în ceea ce priveşte producătorii de energie electrică (impozit pe veniturile suplimentare realizate de producătorii de energie electrică, devenit ulterior contribuţie la Fondul de Tranziţie Energetică). Valoarea acestei taxe a fost de 293,9 milioane lei.

Cifra de afaceri consolidată din servicii de înmagazinare a înregistrat o majorare de 65,58%. Cifra de afaceri neconsolidată din prestarea acestor servicii a crescut cu aproximativ 42% faţă de perioada anterioară.

Capacitatea rezervată a crescut în ciclul de înmagazinare 2022-2023 cu 25,4% faţă de ciclul de înmagazinare 2021-2022

La finele lunii septembrie, Romgaz avea 5.909 angajaţi, număr similar cu cel din perioada similară a anului trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici