Ropharma estimează pentru acest an o creştere cu 25% a profitului şi cu 5% a vânzărilor

Compania farmaceutică Ropharma Braşov (RPH), controlată de omul de afaceri Mihai Miron, estimează pentru acest an o creştere cu 25% a profitului, la 9 milioane lei (două milioane euro), şi cu 5% a vânzărilor, la 430 milioane lei (97 milioane euro).

162 afișări
Imaginea articolului Ropharma estimează pentru acest an o creştere cu 25% a profitului şi cu 5% a vânzărilor

Ropharma estimează pentru acest an o creştere cu 25% a profitului şi cu 5% a vânzărilor (Imagine: Shutterstock)

Acţionarii Ropharma au aprobat în AGA de marţi bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei.

Anul trecut, vânzările companiei au crescut nesemnificativ, la 411,2 milioane lei (93 milioane euro), iar profitul a avansat cu aproape 3%, la 7,2 milioane lei (1,6 milioane euro).

Ropharma are două unităţi de producţie în Târgu Mureş şi Chişinău, unde fabrică suplimente alimentare şi medicamente. Compania de distribuţie are cinci depozite şi 1.200 de farmacii client. Reţeaua proprie de farmacii cuprinde 127 unităţi. Aria de acoperire este de 25 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Structura vânzărilor societăţii a fost anul trecut de 71,4% prin farmaciile proprii şi de 28,6% prin distribuţie.

Compania a bugetat pentru acest an investiţii de aproape 7,2 milioane lei, din care jumătate pentru achiziţionarea de licenţe pentru farmacii. De asemenea, compania are în plan lansarea a 13 produse noi.

Ropharma se situeaza pe poziţia 8 în topul distribuitorilor farma naţionali, cu 3,3% cotă de piaţă, iar pe segmentul de retail ocupă poziţia a cincea. Compania are peste 900 de angajaţi.

Potrivit celor mai recente raportări de la BVB, omul de afaceri Mihai Miron deţine indirect 31,65% din acţiunile Ropharma. Prin Rimia Investments, el controlează 14,12% din acţiuni, iar prin ADD Pharmaceuticals 17,53%.

Arrow Pharmaceuticals, firmă înregistrată în SUA, controlează 31,29% din acţiunile Ropharma.

În acţionariatul Ropharma se regăseşte fondul de pensii AZT Viitorul Tău - Allianz, care are 5,87% din titluri, precum şi fondul de Pensii Administrat Privat ING, cu 4,99%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici