Selgros cere insolvenţa Flamingo, pentru o datorie de 70.000 de lei

Selgros Cash & Carry a cerut în instanţă insolvenţa furnizorului Flamingo International, pentru o creanţă de 69.900 de lei, a anunţat, vineri, retailerul IT&C.

27 afișări
Imaginea articolului Selgros cere insolvenţa Flamingo, pentru o datorie de 70.000 de lei

Selgros cere insolvenţa Flamingo, pentru o datorie de 70.000 de lei

"Cererea Selgros face obiectul dosarului 43109/3/2009 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, suma solicitată fiind de aproximativ 69.900 lei", se arată într-un raport al Flamingo, remis Bursei.

Potrivit sursei citate, între Flamingo şi Selgros a existat o colaborare de lungă durată, cea din urmă comercializând în lanţul propriu de magazine produse achiziţionate de la retailerul IT&C.

Selgros nu a iniţiat niciun demers pentru a clarifica datoriile reciproce existente între societăţile noastre înainte de demararea acestei acţiuni.

Compania Flamingo International are un capital social de 77,9 milioane de lei. Principalul acţionar este Dragoş Cincă, fondatorul retailerului, cu 25,19% din titluri.

Firma Midfair Limited a preluat la mijlocul lunii septembrie, prin intermediul Midfair Management Services Bucureşti, 22% din acţiunile Flamingo, de la fondul american de investiţii QVT, iar firma Nova Trade, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, are o participaţie de 14,94%. În acţionariatul Flamingo se mai regăsesc Alexandru Ion Ţiriac, cu 5,12%, şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.

Retailerul Selgros Cash&Carry este parte a grupului german Rewe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici