Spania a împrumutat aproape 5 miliarde de euro pe termen scurt, la randamente în scădere

Spania a vândut luni titluri de trezorerie în valoare de 4,88 miliarde de euro, la randamente în scădere, acesta fiind primul împrumut pe pieţele financiare de la retrogradarea ţării cu două trepte la sfârşitul săptămânii trecute.

172 afișări
Imaginea articolului Spania a împrumutat aproape 5 miliarde de euro pe termen scurt, la randamente în scădere

Spania a împrumutat aproape 5 miliarde de euro pe termen scurt, la randamente în scădere (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Autorităţile de la Madrid au programată pentru joi o emisiune de obligaţiuni pe 10 ani, considerată un adevărat test pentru interesul investitorilor.

Trezoreria spaniolă intenţiona să atragă de pe pieţele financiare 4-5 miliarde de euro luni.

Randamentele titlurilor pe 12 şi 18 luni au fost de 2,049% şi 2,399%, uşor sub aşteptări şi la jumătate faţă de licitaţii cu maturităţi similare organizate în decembrie. Împrumutul din decembrie a avut loc înainte ca Banca Centrală Europeană (BCE) să introducă lichidităţi masive în sistemul bancar.

"Este clar că măsurile extraordinare de lichiditate adoptate de BCE au reuşit să relaxeze criza creditelor care se extindea în Europa şi au deschis un canal indirect de finanţare pentru statele de la periferia zonei euro", a declarat Nicolas Lopez, analist la M&G Valores.

Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a revizuit, vineri, în scădere cu două trepte ratingul Spaniei, parte a unui val de retrogradări în zona euro.

Spania va încerca joi să vândă obligaţiuni de 3,4-4,5 miliarde de euro, cu scadenţă în 2016, 2019 şi 2022, ultimele două maturităţi depăşind cu mult durata de trei ani a împrumuturilor acordate de BCE băncilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici