COMENTARIU Lelia Munteanu: Îşi va păstra Israelul superioritatea tehnologiei militare asupra ţărilor din regiune?

2726 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Îşi va păstra Israelul superioritatea tehnologiei militare asupra ţărilor din regiune?

Guvernul israelian lucrează tot fără Buget. Premierul a reuşit să-şi impună punctul de vedere asupra celeilalte aripi a coaliţiei, aripa Gantz (teoretic viitor prim ministru, actualmente ministrul Apărării). În consecinţă, nu doar instituţii prestigioase îşi pierd finanţarea (Biblioteca Naţională din Ierusalim se închide), dar şi instituţii de protecţie a unor segmente defavorizate de populaţie rămân fără bani.  

Netanyahu e total absorbit de reglementarea relaţiilor cu lumea arabă, concentrat, până pe 1 septembrie, asupra încheierii acordului de pace cu Emiratele Arabe Unite. Ieri, şeful Mossad, Yossi Cohen, a aterizat la Dubai.

(Într-o vizită de lucru la aeroportul Ben Gurion, şeful Executivului a promis, într-un acces de entuziasm, că în curând aviaţia israeliană va putea zbura peste Arabia Saudită. N-a precizat cât de curând, dar asta ar presupune încheierea grabnică a unui tratat de pace cu Riyadh-ul).

Bănuit că ar fi dat, discret, undă verde Statelor Unite să vândă avioane de vânătoare de ultimă generaţie, F-35, şi emiratezilor, care le cer de multă vreme, Netanyahu a fost obligat să dezmintă informaţia că acordul cu Abu Dhabi ar include şi acceptul dat Washingtonului de a vinde Emiratelor sau oricărei ţări din Orientul Mijlociu armanent de ultimă generaţie. Premierul a mai adăugat că  ambasadorul ţării sale în Statele Unite s-a întânit la începutul lunii cu şeful şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, care l-a asigurat că va menţine Israelului în contiuare „avantajul calitativ" faţă de statele din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici