4,5% din şcolile din Berlin au raportat cazuri de coronavirus după reluarea cursurilor

  • Situaţia generală a şcolilor din învăţământ general, prezentată de cotidianul Berliner Zeitung, arată că a fost depistat cel puţin un caz de infectare în comunitatea şcolară. La 37 de şcoli din Berlin o mică parte dintre elevi şi personalul şcolar se află în carantină.
  • Responsabila pentru educaţie din Berlin, Sandra Scheeres a subliniat că şcolile nu reprezintă în sine un punct de risc şi că „de regulă, infecţiile ajung în şcoală din afară”.
  • Dintre cele 2605 de teste care au fost efectuate asupra personalului din grădiniţe şi din şcoli, doar cinci persoane au fost infectate cu coronavirus – un procent de 0,2 la sută.
1494 afișări
Imaginea articolului 4,5% din şcolile din Berlin au raportat cazuri de coronavirus după reluarea cursurilor

Profimedia

Pentru prima dată administraţia şcolară a întocmit o imagine de ansamblu asupra cazurilor de infecţie în şcolile din Berlin. Lista include atât şcolile publice, cât şi pe cele private, neexistând încă date oficiale pentru şcolile profesionale.

Potrivit rapoartele primite de inspectoratul şcolar până joi până la ora 15:00, cazurile de coronavirus înregistrate în Berlin în a doua săptămână de la începerea şcolii nu reprezintă o ameninţare pentru funcţionarea normală a cursurilor. În majoritatea cazurilor, în fiecare unitate de învăţământ existând un singur elev sau un cadru didactic infectat neexistând cazuri de contagiere în cadrul unei şcoli.

În prezent sunt afectate 37 de şcoli dintr-un total de 825, adică aproximativ 4,5 la sută din şcolile din Berlin. Dar impactul poate fi semnificativ, mai ales dacă se ia în considerare faptul că existenţa chiar şi a unui singur caz într-o şcoală poate avea consecinţe imprevizibile. Astfel, zeci de profesori şi sute de elevi sunt în prezent în carantină în toată ţara.

Responsabila pentru educaţie din Berlin, Sandra Scheeres a subliniat faptul că specialiştii cu care a luat legătura au asigurat-o că „şcolile nu sunt în sine un punct de risc” şi că „de regulă, infecţiile ajung în şcoală din afară”, potrivit Berliner Zeitung.

Până în prezent, însă, rezultatele testelor efectuate au fost încurajatoare: dintre cele 2605 de teste care au fost efectuate asupra personalului din grădiniţe şi din şcoli, doar cinci persoane au fost infectate cu coronavirus, ceea ce reprezintă un procent de 0,2 la sută.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici