A murit mitul invincibilităţii tancurilor ruseşti T-90. Acestea pot fi distruse cu uşurinţă, mulţumită "Sfântului" Javeline

În timpul invaziei ruseşti a Ucrainei din 2022, tancurile T-90 nu doar că s-au împotmolit în noroi, dar s-au confruntat cu rachete antitanc moderne, cum ar fi sfântul Javelin FGM-148 de producţie americană şi tunurile NLAW de producţie anglo-suedeză.

74034 afișări
Imaginea articolului A murit mitul invincibilităţii tancurilor ruseşti T-90. Acestea pot fi distruse cu uşurinţă, mulţumită "Sfântului" Javeline

A murit un mit - tancurile ruseşti T-90 pot fi distruse cu uşurinţă!

Tancurile ruseşti T-90 pot fi distruse. A demonstrat-o războiul din Ucraina.    

Anterior, se credea că T-90 este indestructibil.

 

Date despre T-90, tancul cu care Putin spera să cucerească Ucraina

Tanc de luptă din  a treia generaţie, conceput de Kartsev-Venediktov şi produs de Uralvagonzavod care a intrat în serviciul armatei ruse din anul 1993, era de fapt o variantă modernă a tancului sovietic T-72B şi prezenta multe caracteristici similare cu T-80U.

T-90 foloseşte un tun principal 2A46 cu ţeava de 125 mm, dispune de un motor performant şi un sistem de vedere pe timp de noapte bazat pe imagini termice. Măsurile de protecţie includ blindajul reactiv Kontakt-5 ERA, sistem de avertizare la iluminarea laser, camuflaj Nakidka, un sistem EMT-7 de generare a pulsurilor electromagnetice pentru distrugerea minelor magnetice şi un sistem Ştora de bruiere a rachetelor antitanc cu infraroşii.Blindajul său este un amestec de oţel-compozit-reactiv APFSDS. Armamentul său principal constă din tunul 2A46M de 125 mm cu 43 de cartuşe, iar armamentul său secundar este compus din mitraliera Kord de 12,7 mm şi mitraliera PKMT de 7,62 mm.Motorul său este un V-84MS de 12 cilindri de tip Diesel. Raza sa de operare este de 500 km şi poate atinge viteza maximă de 70 km/oră.

A fost utilizat până acum în Războiul din Daghestan, Războiul Civil Sirian, Războiul în Donbas şi în Războiul din Nagorno-Karabah, şi acum în invadarea Ucrainei.   Fiecare exemplar costă 4,25 milioane de dolari. Până azi au fost construite 8.500 de exemplare.India deţine 1000 de exemplare. Algeria, Armenia, Irak, Siria, Turkeminstan, Uganda şi Vietnam au câteva exemplare de fiecare. Egiptul urma să achiziţioneze anul acesta vreo 200 de exemplare. 

Într-o filmare, T-90 a fost lovit de trei ori cu rachete anti-tanc de către rebelii sirieni ce luptau împotriva dictatorului Bashar al-Assad, susţinut de dictatorul rus Vladimir Putin.

T-90 a rezistat şi arăta ca şi cum nu a fost lovit, deşi au fost câteva tancuri T-90 avariate în Siria.  

 

 

A murit un mit urban postbelic - invincibilitatea tancului T-90 

În timpul invaziei ruseşti a Ucrainei din 2022, tancurile T-90 nu doar că s-au împotmolit în noroi, dar s-au confruntat cu rachete antitanc moderne, cum ar fi sfântul Javelin FGM-148  de producţie americană şi tunurile NLAW de producţie anglo-suedeză.

Forţele ruse au încercat să contracareze aceste rachete....fără succes.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici