Accident aviatic în Congo: Un avion s-a prăbuşit la aterizare. La bordul aeronavei se aflau 112 pasageri

Un avion de pasageri al unei companii private congoleze s-a prăbuşit vineri pe aeroportul din Kisangani, în nord-estul Republicii Democrate Congo (RDC), cel puţin 53 de persoane supravieţuind accidentului.

948 afișări
Imaginea articolului Accident aviatic în Congo: Un avion s-a prăbuşit la aterizare. La bordul aeronavei se aflau 112 pasageri

Accident aviatic în Congo: Un avion s-a prăbuşit la aterizare. La bordul aeronavei se aflau 112 pasageri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Avionul aparţinea companiei aeriene Hewa Bora şi s-a prăbuşit la aterizare, în jurul orei locale 14.30 (19.30, ora României).

Compania aeriană a anunţat că cel puţin 53 de persoane au supravieţuit. La bordul aeronavei se aflau 112 pasageri şi membri ai echipajului.

"Nu cunoaştem cu exactitate numărul morţilor, dar există cel puţin 53 de supravieţuitori din totalul de 112 pasageri şi membri ai echipajului", a declarat directorul companiei Hewa Bora, Stavros Papaioannou.

Accidentul a fost provocat de o furtună puternică, a afirmat Lambert Mende, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

"Un avion comercial care zbura pe ruta Kinshasa - Kisangani - Goma a fost surprins, la 250 de metri de aeroport, de o furtună puternică", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici