Accident în lanţ în Japonia, numai cu maşini de lux. Costul impactului: 2,8 milioane de euro - VIDEO

Un accident rutier în lanţ, cauzat cel mai probabil de viteza excesivă, s-a produs în Japonia, 12 autoturisme de lux, valorând în total peste trei milioane de euro, ciocnindu-se pe o porţiune de autostradă alunecoasă, din cauza ploii.

1217 afișări
Imaginea articolului Accident în lanţ în Japonia, numai cu maşini de lux. Costul impactului: 2,8 milioane de euro  - VIDEO

Accident în lanţ în Japonia, numai cu maşini de lux. Costul impactului: 2,8 milioane de euro - VIDEO

Opt vehicule marca Ferrari, un Lamborghini, trei Mercedes şi o Toyota Prius figurează printre vehiculele implicate în coliziunea de pe autostrada Chugoku (vest), provocată de şoferul maşinii din fruntea coloanei care a pierdut controlul volanului, conform martorilor.

Imaginile transmise de televiziuni arătau caroseriile de Ferrari - în mare parte de culoare roşie, emblematică pentru marca italiană - şi resturi răspândite pe aproximativ 400 de metri.

Douăzeci de maşini de curse rulau duminică dimineaţă pe tronsonul de autostradă atunci când Ferrari-ul din fruntea convoiului a lovit parapetul de protecţie, a transmis poliţia. Şoferii din spate au frânat imediat, însă prea târziu.

"Nu am văzut niciodată ceva asemănător", a declarat prin telefon locotenentul Eiichiro Kamitani, responsabil de siguranţa pe autostradă. "Ferrari-urile circulă rar în număr aşa de mare." Poliţistul a relatat că zece persoane, cinci bărbaţi şi cinci femei, au fost rănite uşor în accident. "Cei mai mulţi erau probabil în drum spre Hiroshima", situată la 130 de kilometri spre est, unde se desfăşoară o adunare de maşini de curse, a declarat Kamitani.

"Viteza este o posibilitate, însă nu am stabilit momentan cauza accidentului", a adăugat acesta.

Prius-ul şi o altă Toyota prinse în accident nu făceau parte din convoi.

Conform unui martor citat de televiziunea TBS, "maşinile aveau 140-160 km pe oră" în timp ce viteza este limitată în această zonă la 80 de km pe oră.

Una dintre maşinile Ferrari era, se pare, un F430 Scuderia, un model ce poate rula cu 320 km pe oră.

Locotenentul Kamitani a precizat că maşina din fruntea convoiului era condusă de un om de afaceri de 60 de ani originar din Chikushino, o localitate din insula Kyushu (sud).

Presa japoneză a calculat costul carambolului la aproximativ 300 de milioane de yeni (2,8 milioane de euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici