Atac armat într-o şcoală din Rio de Janeiro, soldat cu 11 morţi şi 18 răniţi

Atacul armat comis joi într-o şcoală din zona de vest a oraşului Rio de Janeiro s-a soldat cu 11 morţi, între care şi agresorul, şi 18 răniţi, potrivit unui nou bilanţ furnizat de secretarul pentru Sănătate din Rio, Sergio Cortes, citat de agenţia oficială Brasil.

35 afișări
Imaginea articolului Atac armat într-o şcoală din Rio de Janeiro, soldat cu 11 morţi şi 18 răniţi

Atac armat într-o şcoală din Rio de Janeiro, soldat cu 11 morţi şi 18 răniţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sergio Cortes a precizat că persoanele ucise de atacator erau toţi elevi şi majoritatea fete.

Numărul răniţilor, dintre care unii sunt în stare gravă, a fost redus de la 22 la 18.

Unii dintre răniţi au fost împuşcaţi în cap, a declarat un reprezentant al serviciului de pompieri, colonelul Evandro Bezerra.

Majoritatea răniţilor au fost transportaţi la spitalul cel mai apropiat, Albert Sweitzer, din cartierul Realengo, unde se află această şcoală primară. Spre prânz, mai mulţi răniţi au fost transferaţi la alte trei spitale.

Agresorul este un fost elev al acestei şcoli, în vârstă de 24 de ani, Wellington Menezes de Oliveira, a precizat poliţia. El a lăsat o scrisoare în care spunea că vrea să se sinucidă, potrivit unui oficial citat de televiziunea Globo News.

Conform primelor informaţii, el a intrat în şcoală cu un rucsac, spunând că va susţine o conferinţă, şi a deschis focul într-o sală de clasă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici