Au prelungit carantina până pe 31 iulie. Ţara vecină cu România care a luat această decizie

Guvernul de la Kiev a prelungit miercuri până pe 31 iulie izolarea/carantina adaptivă impusă pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, a anunţat premierul Deniş Şmigal, potrivti Kyiv Post.

3274 afișări
Imaginea articolului Au prelungit carantina până pe 31 iulie. Ţara vecină cu România care a luat această decizie

Au prelungit carantina până pe 31 iulie. Ţara vecină cu România care a luat această decizie

Această decizie vine ca urmare a creşterii alarmante a noilor îmbolnăviri după primele relaxări ale restricţiilor, precizează Kyiv Post.
 
„Având în vedere creşterea cazurilor de coronavirus, vom extinde aplicarea carantinei adaptive până la 31 iulie.Înţeleg că oamenii s-au săturat de carantină, dar la ora actuală nu există nicio altă modalitate mai eficientă de a frâna propagarea virusului." Acesta i-a îndemnat pe ucrainieni să respecte distanţarea socială, să poarte măşti şi să aplice regulile de igienă.
 
„Coronavirusul nu a plecat, ameninţarea lui pentru noi toţi şi pentru tot sistemul sanitar nu a dispărut", a subliniat premierul din Ucraina. În ţara vecină cu România, au fost raportate 4.835 de cazuri de COVID-19 cu noul virus, fiind cel mai ridicat bilanţ de la începutul epidemiei. Miercuri au fost confirmate 758 de noi cazuri şi 31 de decese. 
 
Ţară cu circa 40 de milioane de locuitori, Ucraina a înregistrat până în prezent 33.234 de cazuri de COVID-19, dintre care 943 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici