Australia impune sancţiuni Iranului şi Rusiei din cauza încălcării drepturilor omului

Ministrul de externe al Australiei a declarat sâmbătă că guvernul va impune sancţiuni specifice Rusiei şi Iranului ca răspuns la ceea ce a numit încălcări „flagrante” ale drepturilor omului, transmite Reuters.

223 afișări
Imaginea articolului Australia impune sancţiuni Iranului şi Rusiei din cauza încălcării drepturilor omului

Australia impune sancţiuni Iranului şi Rusiei din cauza încălcării drepturilor omului

Ministrul de externe Penny Wong a declarat că Australia va impune sancţiuni de tip Magnitsky împotriva a 13 persoane şi două entităţi, inclusiv Poliţia Moravurilor şi Forţa de Rezistenţă Basij din Iran, precum şi împotriva a şase iranieni implicaţi în reprimarea protestelor declanşate de moartea lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, în septembrie, în arest.

Într-un articol din Sydney Morning Herald, Wong a declarat că sancţiunile se aplică lui Seyed Sadegh Hosseini, pe care l-a descris ca fiind un comandant de rang înalt al Corpului Gărzilor Revoluţionare Islamice din Iran. El a fost inclus pe listă pentru presupusul său rol în „utilizarea nediscriminatorie a violenţei împotriva protestatarilor”.

„Dispreţul flagrant şi larg răspândit al regimului iranian faţă de drepturile omului ale propriului popor i-a îngrozit pe australieni, iar autorii trebuie să fie traşi la răspundere”, a spus Wong.

Şapte ruşi implicaţi în ceea ce ministrul de externe a spus că a fost tentativa de asasinare a fostului lider al opoziţiei Alexei Navalny vor fi, de asemenea, sancţionaţi.

În plus, Wong a declarat că Australia a impus sancţiuni financiare specifice suplimentare împotriva a trei iranieni şi a unei întreprinderi iraniene pentru furnizarea de drone Rusiei pentru a fi folosite împotriva Ucrainei.

Anunţul vine după ce, în octombrie, guvernul Australiei a impus sancţiuni financiare specifice şi interdicţii de călătorie pentru 28 de separatişti, miniştri şi înalţi funcţionari numiţi de Rusia, după ce preşedintele Vladimir Putin a proclamat anexarea a patru regiuni din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sancţiuni,
rusia,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici