Australia va lua măsuri extreme de carantină pentru cetăţenii care se întorc din China. Izolaţi la 2000 de kilometri de continent

Odată cu evacuarea turiştilor din Wuhan, China, epicentrul epidemiei de coronavirus, Australia a decis să măsuri extreme de carantină pentru cetăţenii care revin pe continent, relatează BBC.

749 afișări
Imaginea articolului Australia va lua măsuri extreme de carantină pentru cetăţenii care se întorc din China. Izolaţi la 2000 de kilometri de continent

sursa FOTO: Profimedia

Australia va lua măsuri extreme de carantină împotriva coronavirus pentru cetăţenii care vor reveni din China, autorităţile îi vor refugia pe aceştia pe insula Christmas, aflată la 2000 de kilometri distanţă de continent, relatează BBC

Prim-ministrul Scott Morisson a declarat că cei 600 de australieni evacuaţi din Wuhan vor fi ţinuţi pe insula Christmas, timp de două săptămâni.

Anunţul a creat controverse deoarece insula este recunoscută pentru redeschiderea unui centru pentru imigranţi ilegali, care a fost criticat pentru condiţiile dure. 

Centrul este construit pentru a adăposti peste 1000 de persoane, iar în prezent, este casa temporară a unei familii din Sri Lanka de patru persoane. 

De mai mult de o săptămână, australienii blocaţi în Wuhan în timpul izbucnirii epidemiei, au cerut ajutorul guvernului din ţara natală, pentru a fi evacuaţi.

Nu se ştie momentan dacă inţiativa primului-ministru de a izola australienii pe insulă, va fi dusă până la capăt.

Începând cu anul 2003, insula Christmas este una dintre locaţiile principale unde Australia îşi găzduieşte imigranţii în condiţii care au fost criticate de Naţiunile Unite. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici