Autoritatea Palestiniană condamnă planul Israelului de a construi case în colonii din Cisiordania

  • Autoritatea Palestiniană denunţă planul Israelului de a construi case în colonii din Cisiordania.
  • „Noile planuri în colonii israeliene sunt o încălcare clară a Acordului Oslo", subliniază Autoritatea Palestiniană.
172 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Palestiniană condamnă planul Israelului de a construi case în colonii din Cisiordania

Sursă FOTO: Hepta

Autoritatea Palestiniană a condamnat, joi, planurile Guvernului Israelului de a construi noi locuinţe în colonii evreieşti din Cisiordania şi consideră că autorizarea unor case palestiniene nu constituie o „favoare".

„Noile planuri în colonii israeliene sunt o încălcare clară a Acordului Oslo, care stipulează clar că nicio parte nu trebuie să adopte măsuri unilaterale. Este vorba şi de o încălcare a tuturor rezoluţiilor internaţionale, în primul rând a Rezoluţiei 2.334 a Consiliului de Securitate ONU", a comunicat Autoritatea Palestiniană, conform cotidianului The Jerusalem Post.

Decizia de extindere a coloniilor „intră în contradicţie cu poziţia exprimată de preşedintele SUA, Joseph Biden, în convorbirea cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, în cursul căreia a afirmat că Washingtonul respinge activităţile de colonizare şi măsurile unilaterale", subliniază instituţia.

Ministerul de Externe al Autorităţii Palestinene a subliniat că hotărârea Guvernului Israelului de a autoriza construcţii de case palestiniene „nu este o favoare", întrucât este vorba de terenuri deţinute legal de cetăţeni palestinieni.

Guvernul Israelului intenţionează să aprobe noi proiecte pentru construcţia de case în zone palestiniene din Cisiordania, dar şi în colonii evreieşti, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul The Times of Israel.

Surse guvernamentale israeliene au declarat că ministrul Apărării, Benjamin Gantz, a aprobat construcţia a 1.000 de case palestiniene în Zona C a Cisiordaniei, aflată în totalitate sub control israelian. Ar fi prima dată în ultimii ani când Israelul aprobă construcţii de case palestiniene în această zonă.

Însă Guvernul Naftali Bennett intenţionează să aprobe şi construcţii de case în colonii evreieşti din Cisiordania, afirmă surse citate de postul public Kan. Comisia pentru Planificare a Administraţiei Civile din Israel ar urma să autorizeze construcţia a 2.200 de locuinţe în colonii din Cisiordania.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici