Autorităţile pentru imigrări din SUA au arestat 680 de persoane în urma unor raiduri în statul Mississippi

Agenţi din cadrul agenţiei pentru Imigrări şi Vamă (ICE) au arestat 680 de persoane care lucrau ilegal, în urma unor raiduri ce au avut loc miercuri în statul american Mississippi, aceasta fiind cea mai amplă operaţiune antiimigraţie desfăşurată într-un singur stat, informează Reuters.

257 afișări
Imaginea articolului Autorităţile pentru imigrări din SUA au arestat 680 de persoane în urma unor raiduri în statul Mississippi

Autorităţile pentru imigrări din SUA au arestat 680 de persoane în urma unor raiduri în statul Mississippi

Raidurile au vizat şapte întreprinderi agricole din statul Mississippi. Unii suspecţi vor fi eliberaţi din "motive umanitare", dar vor fi deferiţi unui instanţe ce se ocupă de imigrări, a transmis Biroul procurorului din Districtul Sudic din Mississippi. O parte din deţinuţi vor fi transportaţi la o centru ICE din Jena, Louisiana.

Autorităţile americane nu au oferit informaţii despre naţionalitatea muncitorilor arestaţi. Consulatul Mexicului a transmis că a trimis diplomaţi în zonă pentru a oferi asistenţă cetăţenilor ce ar putea fi implicaţi în acest caz.

În timpul predecesorului lui Donald Trump, Barack Obama, agenţia ICE s-a ocupat în mod prioritar de arestarea persoanelor care au pătruns recent în SUA în mod ilegal, a imigranţilor vizaţi de un ordin de deportare şi a celor consideraţi un pericol la adresa siguranţei publice.

Pe de altă parte, combaterea imigraţiei ilegale este un element central al politicilor actualului lider de la Casa Albă, astfel că agenţia ICE şi-a intensificat activitatea de la startul mandatului lui Trump.

Taguri:
sua,
imigranţi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici