Autorităţile ruse caută trei persoane, suspectate de implicare în atentatul de la Moscova

Trei persoane, suspectate că ar fi implicate în atentatul sinucigaş comis luni la aeroportul Domodedovo din Moscova, sunt căutate de autorităţile ruse, a declarat o sursă din poliţie pentru agenţia Interfax.

26 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ruse caută trei persoane, suspectate de implicare în atentatul de la Moscova

Autorităţile ruse caută trei persoane, suspectate de implicare în atentatul de la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un atentat sinucigaş cu bombă a provocat, luni după-amiază, moartea a 31 de persoane şi rănirea altor 130, la aeroportul Domodedovo din Moscova, în zona de sosire a zborurilor internaţionale, a relatat agenţia RIA Novosti, citând Ministerul Sănătăţii.

Atacatorul kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în timp ce se afla printre persoanele care aşteptau călătorii, a declarat o sursă din poliţie citată de RIA.

Bomba a avut o putere echivalentă cu cinci kilograme de TNT şi era umplută cu fragmente de metal, potrivit aceleiaşi surse.

"Explozibilul a fost activat în zona sosirilor internaţionale de un terorist kamikaze, potrivit primelor informaţii", a declarat anterior pentru Interfax o sursă din poliţie.

"Nu este exclus ca bomba să fi fost amplasată în bagaje", a adăugat această sursă.

Trei persoane suspectate că ar fi implicate în atentat sunt căutate de autorităţile ruse, a declarat o sursă din poliţie pentru agenţia Interfax.

"La 16.32 (15.32, ora României), o explozie s-a produs în sala de sosiri internaţionale la Domodedovo, în zona de livrare a bagajelor", potrivit unui comunicat al comitetului de anchetă.

Anchetatorii nu sunt deocamdată în măsură să determine dacă atentatul este opera unuia sau a mai multor terorişti. Un martor, intervievat de postul de radio Russka Slujba Novostiei, a afirmat că a auzit două explozii succesive.

"Sunt mulţi răniţi. Locul este plin de fum", a afirmat un martor citat de Itar-Tass.

"Un lucru teribil s-a produs aici. Zeci de persoane sunt evacuate pe tărgi", a declarat la postul de radio rusesc City FM un martor, Andrei, care se afla la faţa locului în momentul atentatului.

"Persoane arse aleargă în toate părţile", a adăugat el.

Avioanele care au aterizat la Domodedovo cu puţin înaintea exploziei veneau de la Cairo, Tokyo, Dusseldorf şi Londra.

Poliţia din Moscova a fost plasată în stare de alertă în urma atentatului.

"Din cauza a ceea ce s-a întâmplat la Domodedovo, măsurile de securitate au fost consolidate pe toate aeroporturile", a afirmat o sursă din poliţie, citată de Interfax.

Conform unei surse citate de RIA Novosti, agenţi ai Ministerului de Interne şi ai serviciilor de securitate (FSB) au fost trimişi la Domodedovo şi la celelalte aeroporturi din Moscova, Şeremetievo şi Vnukovo.

Potrivit aceloraşi surse, prezenţa poliţiei a fost sporită şi la metroul din Moscova, care a fost în ultimii ani ţinta mai multor atentate sinucigaşe. Ultimul a avut loc în martie 2010 şi s-a soldat cu aproximativ 40 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici