Bashar al-Assad susţine că operaţiunile militare au încetat în Siria

Preşedintele sirian Bashar al-Assad i-a declarat miercuri secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, că operaţiunile militare împotriva opozanţilor "au încetat" în ţara sa, a anunţat un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite.

257 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad susţine că operaţiunile militare au încetat în Siria

Preşedintele sirian Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul unei conversaţii telefonice cu Ban, care cerea ca "toate operaţiunile militare şi arestările în masă să înceteze imediat" în Siria, preşedintele sirian a dat asigurări că "operaţiunile militare şi ale poliţiei au încetat", a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al ONU, Farhan Haq, într-un comunicat.

Anterior, preşedintele al-Assad afirmase că ţara sa "va rămâne puternică" în faţa presiunilor comunităţii internaţionale pentru încetarea violenţelor din Siria, unde zece civili au fost ucişi miercuri, potrivit militanţilor.

Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului din cadrul ONU urmează să ceară Consiliului de Securitate joi lansarea unei anchete de către Curtea Penală Internaţională cu privire la reprimarea sângeroasă a opozanţilor afectuată de regimul sirian, potrivit unor diplomaţi.

Consiliul de Securitate, care numără 15 membri, va avea o reuniune asupra crizei din Siria joi.

Doar Consiliul de Securitate al ONU poate cere deschiderea unei anchete la Curtea Penală internaţională.

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, şi coordonatoarea ajutoarelor de urgenţă, Valerie Amos, urmează să discute despre ultimele evenimente din Siria, unde reprimarea manifestanţilor ar fi provocat moartea a aproximativ 2.000 de persoane în cinci luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici