Belarus: Sancţiunile impuse de occident sunt o declaraţie de război economic

Belarus consideră sancţiunile occidentale, impuse ca răspuns la deturnarea de luna trecută a avionului Ryanair, o declaraţie de război economic, a declarat marţi Ministerul de Externe, citat de Reuters.

677 afișări
Imaginea articolului Belarus: Sancţiunile impuse de occident sunt o declaraţie de război economic

Belarus: Sancţiunile impuse de occident sunt o declaraţie de de război economic

UE şi SUA au impus Belarusului noi sancţiuni luni într-un răspuns coordonat împotriva oficialilor, parlamentarilor şi miniştrilor din administraţia preşedintelui Alexander Lukashenko. Belarus a interceptat şi detunat un avionul Ryanair care zboară între Atena şi Vilnius pe 23 mai într-un incident descris de occident drept pirateriae de stat.

Minsk-ul a declarat că sancţiunile vor avea un impact negativ asupra intereselor cetăţenilor săi şi a avertizat că va fi forţată să ia măsuri reciproce care, la rândul lor, ar putea afecta negativ cetăţenii şi întreprinderile din ţările occidentale.

„UE continuă acţiuni destructive intenţionate împotriva populaţiei pentru a <<secarea financiar a regimului>). Este de fapt o declaraţie de război economic”, a spus ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici