Biden le va cere americanilor să poarte măşti în primele 100 de zile din mandatul său

  • Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a spus că le va cere americanilor să poarte măşti în primele 100 de zile ale sale de mandat.
  • Biden a declarat că este sigur că va exista o „reducere semnificativă” a cazurilor Covid-19 dacă fiecare american va purta mască.
  • SUA au înregistrat 14,1 milioane de cazuri şi 276.000 de decese din cauza noului coronavirus.
464 afișări
Imaginea articolului Biden le va cere americanilor să poarte măşti în primele 100 de zile din mandatul său

Profimedia

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a spus că le va cere americanilor să poarte măşti în primele 100 de zile ale sale de mandat, pentru a reduce răspândirea coronavirusului.
 
El a declarat pentru CNN că este sigur că va exista o „reducere semnificativă” a cazurilor Covid-19 dacă fiecare american va purta mască.
 
Biden a mai precizat că va ordona purtarea măştilor în toate clădirile guvernului SUA.
 
"În prima zi în care voi fi instalat le voi cere cetăţenilor să poarte mască 100 de zile. Doar 100 de zile cu mască, nu pentru totdeauna. O sută de zile. Şi cred ca vom vedea o reducere semnificativă a cazurilor dacă vom face asta. Acest lucru se va întâmpla datorită vaccinului şi purtatul măştilor,” a declarat Biden.
 
Experţii constituţionali spun că un preşedinte nu are autoritate legală pentru a ordona americanilor să poarte măşti, dar Biden a spus că el şi vicepreşedintele său, Kamala Harris, vor da un exemplu prin purtarea măştii.
 
Biden a mai declarat că i-a cerut imunologului Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecţioase, să facă parte din echipa sa de combatere a pandemiei de COVID-19 în calitate de consilier medical principal.
 
SUA au înregistrat 14,1 milioane de cazuri şi 276.000 de decese din cauza noului coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici