Boris Johnson, ministrul britanic de Externe: Uniunea Europeană ar putea să aibă de plătit Marii Britanii pentru Brexit

Uniunea Europeană ar putea ajunge să plătească Marii Britanii pentru Brexit, întrucât Regatul Unit a contribuit la multe proiecte europene, a declarat Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, care a acuzat UE că vrea să stoarcă Londra de bani, informează cotidianul The Telegraph.

6310 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson, ministrul britanic de Externe: Uniunea Europeană ar putea să aibă de plătit Marii Britanii pentru Brexit

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe: Uniunea Europeană ar putea să aibă de plătit Marii Britanii pentru Brexit (Imagine: Hepta)

În primul interviu major al campaniei electorale, Boris Johnson a afirmat că există "argumente foarte bune" pentru opţiunea ca Marea Britanie să ceară banii înapoi de la UE pentru o serie de proiecte europene la care ţara a participat în perioada cât a fost membră a Blocului comunitar.

Oficialul britanic a mai sugerat că liderii europeni încearcă să "stoarcă bani" de la Marea Britanie, făcând referire relatări potrivit cărora UE ve cere Marii Britanii să achite obligaţii curente de 100 de miliarde de euro în momentul ieşirii din Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici