China avertizează că înţelegerile comerciale Beijing-Washington sunt nule dacă SUA impun noi taxe

China a avertizat Statele Unite că înţelegerile privind comerţul şi afacerile între cele două ţări sunt nule dacă Washingtonul impune noi sancţiuni comerciale, inclusiv crescând taxele vamale, potrivit unui comunicat difuzat de agenţia oficială chineză de ştiri Xinhua, potrivit Reuters online.

1318 afișări
Imaginea articolului China avertizează că înţelegerile comerciale Beijing-Washington sunt nule dacă SUA impun noi taxe

China avertizează că înţelegerile comerciale Beijing-Washington sunt nule dacă SUA impun noi taxe

În comunicatul succint, difuzat duminică de agenţia Xinhua, nu se menţionează niciun nou acord după cea mai recentă rundă ce discuţii între vicepremierul chinez Liu He şi secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross.

În schimb, partea chineză face referire la un consens atins luna trecută, în cadrul unor discuţii la Washington, când China a fost de acord să sporească în mod semnificativ achiziţia de produse şi servicii din SUA.

De la începutul acestui an, Washingtonul şi Beijingul s-au ameninţat reciproc cu impunerea de taxe vamale suplimentare în valoare de mai multe sute de miliarde de dolari.

"Realizările obţinute de China şi Statele Unite trebuie să aibă la bază premisa că cele două părţi ar trebui să se întâlnească la mijloc şi nu să se confrunte într-un război comercial", se arată în comunicatul difuzat de Xinhua.

"Dacă Statele Unite introduc sancţiuni comerciale, inclusiv crescând taxele, toate realizările economice şi comerciale negociate de cele două părţi vor fi nule", se mai precizează în comunicat.

În urma negocierilor din ultima lună se părea că cele mai mari două economii de pe glob au ajuns la un acord, însă Casa Albă a anunţat săptămâna trecută că ar putea impune taxe vamale suplimentare în valoare de 50 de miliarde de dolari pentru importurile din China, dar şi să introducă restricţii privind investiţiile chineze în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici