Congresmeni democraţi, vizaţi de ameninţări după adoptarea reformei asigurărilor medicale

Mai mulţi congresmeni democraţi care au votat duminică seară pentru adoptarea reformei sistemului de asigurări medicale, propusă de preşedintele american Barack Obama, au fost vizaţi de violenţe şi ameninţări, a anunţat, miercuri, un înalt oficial democrat din Camera Reprezentanţilor.

26 afișări
Imaginea articolului Congresmeni democraţi, vizaţi de ameninţări după adoptarea reformei asigurărilor medicale

Reprezentantul Bart Stupak a primit un mesaj de ameninţare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentantul Bart Stupak, democratul care se opune avortului şi care a semnat un acord cu administraţia pe această temă duminică seară, a primit un fax cu imaginea unui ştreang şi cu mesajul: "toţi ucigaşii de bebeluşi (...) pier de mâna omului sau de mâna lui Dumnezeu".

Reprezentantul statului New York, Louise Slaughter, care a organizat procedura de vot duminică seară, a semnalat de asemenea incidente în circumscripţia sa.

O cărămidă a fost aruncată în sediul biroului său din Niagara Falls şi un mesaj de ameninţare a fost lăsat la reşedinţa sa de la ţară, a precizat Slaughter, într-un comunicat. FBI şi poliţia Capitoliului anchetează aceste fapte, a adăugat ea.

În Virginia a fost vizat reprezentantul Thomas Perriello. O conductă de gaz a fost secţionată la locuinţa fratelui său, după ce adresa sa a fost difuzată pe un site al unor simpatizanţi ai mişcării conservatoare "Tea Party", potrivit presei.

Incidentul a fost confirmat de FBI. "Congresmenul a fost probabil vizat" prin intermediul fratelui său, a precizat FBI.

În total, aproximativ zece membri ai Camerei fac obiectul unor ameninţări sau acte violente care au provocat uneori şi pagube materiale, potrivit liderului majorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoyer.

Hoyer a declarat că unele ameninţări primite de congresmeni sunt "foarte grave". El a precizat că îi încurajează pe congresmenii care se simt ameninţaţi să se adreseze poliţiei, pentru a obţine protecţie.

Legea reformei sistemului de asigurări medicale, care a provocat dezbateri virulente în Statele Unite, a fost adoptată duminică seară în Cameră cu 219 voturi pentru şi 212 împotrivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici