Video Coronavirus în lume. Peste 100 de milioane de europeni, afectaţi. Graniţe blocate, oameni obligaţi să rămână în case, restaurante şi cinematografe închise

  • Peste 157.000 de persoane s-au îmbolnăvit de Covid-19 şi mai mult de 5.800 de oameni au murit.
  • Macron avertizează că Franţa este nevoită să ia măsuri mai stricte.
  • În China, viaţa revine la normal, oamenii ies din carantină şi sunt tot mai puţine restricţii de călătorie pe teritoriul ţării.
20523 afișări
UPDATE Germania a decis să închidă graniţele cu Franţa, Austria şi Elveţia pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.
 
UPDATE  Peste 100 de milioane de europeni sunt sub carantină naţională după ce Spania a decretat şi ea stare de urgenţă în urma Italiei, relatează The Guardian. În următoarele 48 de ore, mai multe restricţii de călătorii şi deplasări vor intra în vigoare în mai multe ţări din Europa.
 
UPDATE Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că Guvernul este nevoit să impună măsuri mai stricte pentru a încetini răspândirea noului coronavirus în Franţa.
 
UPDATE Premierul ceh Andre Babis a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că guvernul ar putea pune întreaga ţară în carantină, într-o încercare de a opri răspândirea COVID-19 pe teritoriul ţării.

Într-un interviu acordat unei televiziuni din Cehia, Babis a spus că se pregăteşte să propună măsurile astăzi în cadrul unei întâlniri cu cabinetul său. El se aşteaptă ca propunerea să fie acceptată.

Republica Cehă a luat deja o serie de măsuri stricte în lupta cu epidemie. Printre acestea se numără închiderea graniţelor, închiderea magainelor neesenţiale şi interzicerea mulţimilor mai mari de 30 de persoane.

Ministrul Sănătăţii a anunţat sâmbătă dimineaţă 214 cazuri în ţară, în creştere faţă de 189 sâmbătă.

UPDATE Mai multe state din lume au declarat stare de urgenţă din cauza noului coronavirus şi urmează să îşi închidă  temporar frontierele începând de luni.

Printre acestea se numără Spania, Danemarca, Polonia, Republica Cehă, Slovenia, Lituania, Rusia, Norvegia. 

În Franţa, cele mai celebre obiective turistice pariziene sunt închise. Au fost de asemenea închise şi toate magazinele care nu sunt considerate esenţiale. Cabaretul Moulin Rouge, Muzeul Luvru şi Turnul Eiffel se numără printre cele mai celebre obiective turistice din Paris care au fost închise.

UPDATE Marea Britanie îndeamnă vârstinicii să se autoizoleze în case. Secretarul de stat britanic pentru Sănătate spune că aceasta este „cea mai mare urgenţă a sănătăţii publice a generaţiei noastre”.
 
UPDATE Spaniolii, cărora le este interzis să iasă din casă cu excepţia mersului la cumpărături sau la muncă, au ieşit sâmbătă seară la balcoane şi au aplaudat sistemul medical de sănătate pentru măsurile luate în lupta cu noul coronavirus.
 
 
UPDATE Reprezentanţii papei Francisc au anunţat că, anul acesta, slujbele din Săptămâna Sfântă, care precede Paştele catolic, se vor desfăşura fără public, în contextul pandemiei COVID-19.
 
UPDATE Guvernul mexican îi îndeamnă pe cetăţeni să nu călătorească în afara ţării dacă nu este neapărat nevoie.
 
UPDATE Taiwan a înregistrat 6 noi cazuri, numărul total ajungând la 59 în această ţară.
 
UPDATE Companiile aeriene sunt puternic afectate de criza noului coronavirus. American Airlines reduce cu 75% cursele internaţionale.
 
UPDATE În Spania, oamenilor le este interzis să iasă din casă, cu excepţia momentelor în care merg să-şi cumpere consumabile esenţiale, medicamente sau merg la muncă.
Cu 191 de morţi, Spania este ţara cea mai afectată de coronavirus, după Italia.
 
UPDATE Guatemala este prima ţară din lume care a interzis accesul cetăţenilor americani pe teritoriul său. Preşedintele Alejandro Giammattei a anunţat că americanii nu vor mai putea intra în ţară începând de luni.
 
„Am luat decizia că cetăţenii din Statele Unite şi Canada nu pot intra în ţară”, a declarat şeful statului din America Centrală.
 
UPDATE Casa Albă a anunţat că testul pentru coronavirus făcut de preşedintele Donald Trump a ieşit negativ.
 
UPDATE Donatella Versace şi fiica ei Allegra au donat 200.000 de euro Spitalului San Raffaele din Milano, pentru a ajuta instituţia în lupta cu pandemia COVID-19.
 
UPDATE  Norvegia va închide porturile şi aeroporturile începând de luni, în încercarea de a reduce răspândirea coronavirusului, deşi se vor face derogări atât pentru norvegienii care se întorc din străinătate, cât şi pentru mărfuri, a declarat sâmbătă premierul Erna Solberg.
 
UPDATE Premierul francez a dispus închiderea, de duminică, a tuturor barurilor, restaurantelor şi magazinelor neesenţiale din toată ţara, în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.
 
Premierul francez a ordonat duminică tuturor barurilor, restaurantelor şi magazinelor neesenţiale să se închidă în toată ţara în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.
 
Edouard Philippe a făcut anunţul sâmbătă seara. „Obiectivul nostru este să vă protejăm. Sunt conştient de efortul şi sacrificiile pe care vi le solicităm ", a spus el.
 
„Am încredere că francezii pot înţelege gravitatea situaţiei”, a spus Philippe.
 
UPDATE Încă un fotbalist de la Sampdoria depistat cu COVID-19. Şase jucători ai echipei au fost confirmaţi cu coronavirus. Bartosz Bereszynski a dezvăluit pe contul său personal de Instagram că a intrat în contact cu virusul COVID-19, iar testele au fost pozitive, în ciuda măsurilor de prevenţie luate de el.
 

Peste 21.000 de cazuri de coronavirus în Italia. Mai mult de 1.400 de oameni au murit

 
În Italia, sâmbătă au fost înregistrate încă 3.497 de oameni de cazuri de infecţie cu virusul Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore, ceea ce duce numărul total al îmbolnăvirilor la 21.157. În aceeaşi perioadă, autorităţile au anunţat 175 de decese noi, cu un bilanţ total de 1.441.
 
1.996 de oameni au fost declaraţi vindecaţi de către doctori, iar 1.518 sunt în prezent în terapie intensivă.
 
Cele mai afectate sunt regiunile Lombardia, cu 11.685 de cazuri (1.865 în ultimele 24 de ore), Emilia Romagna, cu 2.644 de cazuri (381 în ultimele 24 de ore) şi Veneto, cu 1.937 de cazuri (342 în ultimele 24 de ore.)
 

Industria de divertisment, afectată de coronavirus 

 
Coronavirus are impact şi asupra industriei cinematografice. Netflix şi Disney au anunţat că îşi suspendă premierele şi producţia mai multor filme şi seriale TV din cauza Covid-19, iar marii organizatori de concerte live au anulat turneele din luna martie.
 
Compania Disney a anunţat însă că va lansa filmul de animaţie "Regatul de Gheaţă 2/ Frozen 2" duminică, cu trei luni mai devreme decât fusese programat, pe platforma sa de streaming, "pentru a oferi amuzament şi bucurie într-o perioadă de provocări".
 
Totodată, compania a suspendat producţia unor lungmetraje, precum "Little Mermaid", şi a amânat premiera mai multor filme, ca "Mulan", care se preconiza a fi una dintre superproducţiile anului, "The New Mutants" şi "Antlers". De asemenea, au fost închise Disneyland, parcurile de distracţie ale companiei americane.
 
De cealaltă parte, compania americană Netflix a anunţat că va suspenda producţia de filme şi seriale TV în SUA şi Canada, pentru două săptămâni
 

Spitalele din Europa vor să mărească numărul de ventilatoare ATI 

 
Guvernele din Europa au intensificat căutarea pentru ventilatoare ATI, în contextul în care doctorii şi spitalele se pregătesc pentru creşterea numărului de pacienţi cu COVID-19.
 
Italia a anunţat singurul producător de ventilatoare ATI să crească de patru ori producţia lunară.
 
Germania a ordonat 10.000 de ventilatoare de la un furnizator local, iar Franţa desfăşoară un studiu asupra propriului stoc pentru a determina nivelul necesar de provizii. Germania este ţara cea europeană cea mai bine echipată, având în total 28.000 de paturi la terapie intensiva, dintre care 25.000 sunt dotate cu aparate de ventilare artificială.
 
Ventilatoarele ATI au rolul de a pune mai mult oxigen în plămânii pacienţilor cu probleme de respiraţie, una din principalele simptome ale celor infectaţi cu coronavirus.
 

În China, oamenii ies din carantină 

 
În timp ce Europa şi SUA se pregătesc de pandemie, în China viaţa revine la normal, după ce răspândirea de coronavirus a fost mult încetinită. Oamenii ies din carantină, angajaţii se întorc la muncă.
 
Au fost înregistrate doar 20 de cazuri noi în ultimele 24 de ore în China - o scădere drastică în comparaţie cu câteva săptămâni în urmă, potrivit CNN.
 
O mare parte din restricţiile de călătorie interne au fost, de asemenea, ridicate.
 
Peste 157.000 de persoane s-au îmbolnăvit de Covid-19 în lume şi mai mult de 5.800 de oameni au murit.
 
Sursă foto: Profimedia
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici