CRIZA IMIGRANŢILOR - Peste 5.000 de imigranţi reţinuţi de autorităţile ungare pentru trecerea ilegală a graniţei

Peste 5.000 de imigranţi au fost reţinuţi, marţi, de autorităţile ungare pentru traversarea ilegală a frontierelor statului, majoritatea provenind de la graniţa cu Croaţia, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei ungare, informează agenţia de presă ungară MTI.

429 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR - Peste 5.000 de imigranţi reţinuţi de autorităţile ungare pentru trecerea ilegală a graniţei

Peste 5.000 de imigranţi reţinuţi, marţi, de autorităţile ungare pentru trecerea ilegală a graniţei (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

În cursul zilei de marţi, 5.114 de imigranţi au fost reţinuţi în raiduri ale poliţiei, dintre care 291 proveneau de la frontiera cu Serbia şi 4.823 de la frontiera cu Croaţia, potrivit anunţului făcut miercuri de un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale ungare, Kristof Gal.

Acesta a precizat că, marţi dimineaţă, pe parcursul a şase ore, de la miezul nopţii până la ora 06.00 (07.00 - ora României), au fost prinşi 4.506 imigranţi care încercau să intre în Ungaria, traversând ilegal frontiera cu Croaţia şi alţi patru la graniţa cu Serbia.

De la începutul anului, 257.536 de persoane au pătruns ilegal pe teritoriul Ungariei. Cu toate acestea, doar pentru 189 dintre aceştia au fost iniţiate proceduri legale, potrivit lui Kristof Gal.

Un reprezentant din cadrul Oficiului pentru Migraţie din Ungaria a declarat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 210 cereri de acordare a azilului, în condiţiile în care 174.158 de astfel de solicitări au fost depuse de la începutul anului. El a precizat că, în prezent, 800 de imigranţi locuiesc în centrele de primire din Ungaria.

Ungaria şi-a închis frontierele în urmă cu mai bine de o săptămână, pe 15 septembrie, pentru imigranţii clandestini. Cei care încearcă să traverseze frontierele în mod ilegal riscă până la trei ani de închisoare şi expulzarea din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici