Directorul FMI, reţinut la New York. A fost pus sub acuzare pentru tentativă de viol. Straus-Kahn neagă toate acuzaţiile formulate împotriva sa - VIDEO

Directorul Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost pus sub acuzare duminică pentru agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare de persoană, în urma unui incident produs într-un hotel din New York, a declarat avocatul său, citat de CNN.

3095 afișări
Imaginea articolului Directorul FMI, reţinut la New York. A fost pus sub acuzare pentru tentativă de viol. Straus-Kahn neagă toate acuzaţiile formulate împotriva sa - VIDEO

Directorul FMI, pus sub acuzare la New York pentru tentativă de viol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, se află în custodia poliţiei, fiind bănuit de agresarea sexuală a unei angajate a unui hotel din Times Square, a declarat comandantul adjunct al poliţiei din New York, Paul Browne.

Directorul FMI a fost acuzat de agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare de persoană, a precizat avocatul său, Benjamin Brafman, într-un email trimis duminică dimineaţă.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, neagă toate acuzaţiile şi va pleda nevinovat, a declarat avocatul său, William Taylor, citat de AFP.

"Va pleda nevinovat", a spus Taylor, refuzând să ofere orice alt detaliu în legătură cu procedura.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că Straus-Kahn neagă toate acuzaţiile formulate împotriva sa, avocatul a răspuns afirmativ.

Poliţia l-a reţinut pe Strauss-Kahn pe aeroportul John F. Kennedy, la bordul unui avion Air France cu destinaţia Paris, a precizat Browne. Directorul FMI a fost luat în custodia poliţiei şi transferat pentru interogatoriu la o secţie de poliţie din Manhattan.

Browne a precizat că Strauss-Kahn a ieşit dezbrăcat din baia apartamentului său de hotel, în momentul în care o angajată în vârstă de 32 de ani a hotelului intra în cameră. Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 13.00, la hotelul Sofitel din New York

Menajera a declarat că nu se aştepta ca în apartamentul de lux - care costă 3.000 de dolari pe noapte - să se afle cineva. Browne a precizat că Strauss-Kahn a urmărit-o pe femeie în holul apartamentului - format din hol, sufragerie, dormitor şi cameră de conferinţe.

Femeia a declarat că Strauss-Kahn a forţat-o să intre în dormitor şi a început să o atace. Ea le-a spus anchetatorilor că a încercat să se apere, însă bărbatul a împins-o în baie şi a agresat-o.

Poliţia a afirmat că Strauss-Kahn a încercat să îi scoată lenjeria, însă femeia a reuşit să fugă, ajungând la recepţie, de unde personalul a alertat Departamentul de Poliţie din New York.

În momentul în care poliţiştii au ajuns la hotel, directorul FMI plecase, lăsând în camera de hotel telefonul mobil. "A plecat în grabă (...) Presupusa victimă a fost transferată la spitalul Roosevelt, unde este tratată pentru răni minore", a spus Browne.

Autorităţile au aflat că Strauss-Kahn se află la bordul unui avion pe aeroportul JFK şi au solicitat Autorităţii Portuare să reţină aparatul la sol. Doi detectivi au urcat la bordul avionului, "chiar înainte de închiderea uşilor" şi l-au reţinut pe Strauss-Kahn.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici