Doliu în familia directorului OMS: unchiul său a fost ucis de Forţele de Apărare Eritreene. Conflictul din Etiopia s-a reaprins

  • Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este în doliu
  • Trupele eritreene l-au ucis pe unchiul său în regiunea Tigray din Etiopia
  • Ministrul eritrean al Informaţiilor, Yemane Gebremeskel, nu a comentat acuzaţiile
580 afișări
Imaginea articolului Doliu în familia directorului OMS: unchiul său a fost ucis de Forţele de Apărare Eritreene. Conflictul din Etiopia s-a reaprins

Sursa foto: Profimedia

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, un fost ministru etiopian care provine din Tigray, a fost anterior un critic vocal al rolului Etopiei în conflictul care a ucis zeci de mii şi a strămutat milioane.

În ultimele minute ale unui briefing de presă de la Geneva axat pe COVID-19, Tedros a spus că aproape a anulat evenimentul pentru că „nu era într-o formă bună” după ce a aflat vestea morţii unchiului său.

„Sper că acest acord de pace se va menţine şi această nebunie se va opri, dar este un moment foarte dificil pentru mine”, a declarat Tedros.

Întrebat despre detaliile tragicului eveniment, Tedros a spus că unchiul alături de care a crescut a fost ucis de soldaţii eritreeni într-un sat din Tigray. Tedros a refuzat să ofere locaţia incidentului pentru că se teme că satul va fi confruntat cu represalii.

În ciuda armistiţiului, armatele eritreene au jefuit oraşe, au arestat şi au ucis civili în oraşele pe care le controlează încă în regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici