Donald Trump, despre tensiunile cu Coreea de Nord: Discuţiile nu sunt răspunsul

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a postat miercuri un mesaj pe Twitter în care a lăsat să se înţeleagă că eforturile diplomatice nu dau rezultate cu Coreea de Nord, adăugând că ”discuţiile nu sunt răspunsul” pentru rezolvarea crizei, relatează Politico.com

1282 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, despre tensiunile cu Coreea de Nord: Discuţiile nu sunt răspunsul

Donald Trump, despre tensiunile cu Coreea de Nord: Discuţiile nu sunt răspunsul

Trump a scris pe pagina sa de Twitter că Statele Unite au vorbit cu Coreea de Nord şi le-au dat bani timp de 25 de ani. ”Discuţiile nu sunt răspunsul”, a continuat preşedintele Statelor Unite.

Trump nu a oferit explicaţii despre cum Statele Unite ar fi furnizat presupusele fonduri către Phenian, însă SUA au oferit Coreei de Nord ajutoare în trecut.

În pofida poziţiei ferme a preşedintelui american, secretarul de Stat Rex Tillerson şi secretarul Apărării, James Mattis, au subliniat că presiunile diplomatice şi economice asupra Coreei de Nord reprezintă cea mai bună cale pentru a reduce tensiunile şi pentru a forţa Phenianul să intre într-un proces de denuclearizare.

Mesajul postat pe Twitter de Trump vine la o zi după ce Casa Albă a emis un comunicat în care preşedintele SUA a susţinut că ”toate opţiunile sunt pe masă” în ceea ce priveşte Coreea de Nord.

Retorica belicoasă dintre Washington şi Phenian s-a accentuat constant în ultimul timp, mai ales după ultimul test balistic nord-coreean, în urma căruia o rachetă a trecut peste teritoriul Japoniei. Organizaţia Naţiunilor Unite a condamnat testul nord-coreean, catalogându-l ”revoltător”.

Phenianul a anunţat că testul său cu rachete balistice a fost un răspuns la exerciţiile militare ale SUA şi Coreei de Sud, care sunt considerate provocatoare şi ameninţătoare de către nord-coreeni. Liderul de la Phenian a anunţat că ultimul test al Coreei de Nord reprezintă doar un ”preludiu” pentru neutralizarea Insulei Guam.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici