Două tinere turiste britanice, atacate cu acid în Tanzania

Două tinere britanice au fost atacate miercuri seara cu acid, la Zanzibar, o agresiune considerată rară împotriva turiştilor străini care vin în arhiplagul autonom Tanzania, a anunţat joi poliţia locală.

416 afișări

"Poliţia din Zanzibar a declanşat o operaţiune de căutare" a agresorilor celor două fete, în vârstă de 18 ani, a adăugat adjunctul şefului poliţiei locale, Mkadam Khamis.

El a îndemnat populaţia să coopereze pentru a "identifica agresorii", precizând că motivul atacului încă nu a fost "stabilit".

Potrivit unui oficial de rang înalt al Ministerului Sănătăţii din Zanzibar, Saleh Mohammed Jidawi, britanicele au fost rănite la nivelul pieptului, feţei şi mâinilor, dar viaţa lor nu a fost pusă în pericol.

Ele "au fost trimise rapid la Dar es Salaam (capitala economică a Tanzaniei) pentru tratament", a adăugat el.

Cele două tinere făceau voluntariat într-o şcoală.

Ele au fost atacate cu puţin timp înainte de ora locală 20.00 (20.00, ora României), în timp ce populaţia arhipelagului, majoritar musulmană, sărbătorea sfârşitul Ramadanului, a precizat oficialul din cadrul poliţiei.

Britanicele au fost agresate de către doi tineri care conduceau un scuter, în timp ce mergeau pe străzile înguste din Stone Town, centrul istoric al Zanzibarului, înscris în patrimoniul mondial UNESCO, a precizat el.

Majoritatea veniturilor arhipelagului Zanzibar provin din turism. Insulele arhipelagului sunt celebre pentru Stone Town, dar şi pentru plajele cu nisip alb.

Atacul "ar putea ameninţa turismul", a avertizat joi Abdul Samad, preşedintele Asociaţiei profesioniştilor în domeniul turismului.

Zanzibarul, cu o populaţie de aproximativ 1,2 milioane de locuitori, a fost teatrul mai multor atacuri în ultimele luni, dar comise împotriva unor localnici.

În noiembrie, un imam a fost atacat cu acid. Luna următoare, un preot catolic a fost rănit de gloanţe, iar un altul a fost împuşcat în februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici