Explozie la o mină din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au decedat vineri în urma unei explozii survenite în mina de cărbune Krasnolimanska, situată în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, a anunţat agenţia RIA Novosti, în timp ce autorităţile locale au declarat că bilanţul victimelor este de un mort şi şase dispăruţi.

17 afișări
Imaginea articolului Explozie la o mină din estul Ucrainei

Ucraina: Cel puţin zece morţi într-o explozie produsă la o mină (Imagine: Mediafax Foto)

Cel puţin un miner a murit şi alţi şase sunt daţi dispăruţi ca urmare a unei explozii survenite vineri într-o mină din regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, au anunţat autorităţile locale.

Agenţia rusă RIA Novosti a menţionat că zece persoane au fost ucise, fără a cita vreo sursă.

"Zece mineri se aflau în zona accidentului. Trei au ieşit singuri (din subteran) şi au adus cu ei un cadavru. Soarta celorlalţi şase rămâne necunoscută", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al departamentului pentru protecţia muncii din Doneţk, Marina Nikitina.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că 15 persoane se aflau în zona accidentului.

Una dintre persoane a murit, una este rănită şi alte 13 sunt dispărute, a declarat şeful departamentului regional al ministerului Andri Bondarenko.

Accidentul s-a produs în mina Krasnolimanska, situată la circa 100 de kilometri de Doneţk. Această exploatare minieră a fost deja scena mai multor accidente mortale, ultimul producându-se la începutul lui mai şi fiind soldat cu trei morţi.

Subfinanţate şi dotate cu echipamente adeseori învechite, minele ucrainene, concentrate în special în estul ţării, sunt în mod periodic teatrul unor accidente mortale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici