Fetiţa în vârstă de şapte ani rănită în atacul din Alpii francezi a ieşit din coma artificială

Fetiţa de şapte ani care a supravieţuit crimei de la Chevaline în Alpii francezi a ieşit duminică din coma indusă artificial în timp ce sora sa în vârstă de patru ani s-a întors în Marea Britanie de unde provin cele două fete, a declarat procurorul din Annecy.

274 afișări
Imaginea articolului Fetiţa în vârstă de şapte ani rănită în atacul din Alpii francezi a ieşit din coma artificială

Fetiţa în vârstă de şapte ani rănită în atacul din Alpii francezi a ieşit din coma artificială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zainab, în vârstă de şapte ani, rănită grav la cap şi spitalizată la Grenoble (centru-est) "a ieşit dn coma artificială însă se află sub influenţa sedativelor şi nu poate fi încă audiată", a declarat Eric Maillaud.

Sora sa Zeena, în vârstă de patru ani, care a scăpat nevâtâmată după ce a stat ascunsă opt ore la picioarele mamei sale moarte "a sosit în Marea Britanie la prânz", a adăugat procurorul. Fetiţa trebuie să fie însoţită de membrii familiei sale.

Sora cea mare este considerată de anchetatori ca fiind martorul principal al dramei în care tatăl şi mama sa, britanici originari din Irak, o doamnă în vârstă de naţionalitate suedeză şi un ciclist au fost ucişi.

Aceasta este de fapt singura care i-a văzut pe atacatori sau care ar putea da numărul acestora şi o descriere.

Fetiţa al cărui diagnostic a fost dat în seara dramei, a fost puternic lovită la cap şi împuşcată în umăr. Acesteia i s-a indus o comă artificială pentru a permite corpului să se recupereze.

"Ea este momentan într-o fază mai bună fiind de bun augur pentru o ameliorare a stării sale de sănătate", a declarat procurorul din Annecy.

Audierea sa va fi realizată de anchetatori specializaţi în mărturiile copii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici