Franţa vrea să interzică utilizarea ţigaretei electronice în locuri publice

Utilizarea ţigaretei electronice, foarte la modă în Franţa în prezent, urmează să fie interzisă în locuri publice şi persoanelor cu vârsta sub 18 ani, a anunţat vineri ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine.

186 afișări
Imaginea articolului Franţa vrea să interzică utilizarea ţigaretei electronice în locuri publice

Franţa vrea să interzică utilizarea ţigaretei electronice în locuri publice (Imagine: Hepta)

"Vrem să aplicăm ţigaretei electronice aceleaşi măsuri ca (produselor din) tutun", a declarat ea pentru postul public de radio France Info, precizând că între aceste măsuri se află şi interzicerea publicităţii ţigaretei electronice.

Un decret de la 15 noiembrie 2006 interzice fumatul în locuri publice în Franţa.

Touraine, care a făcut această declaraţie cu ocazia Zilei Internaţionale Fără Turun, a anunţat măsuri de luptă împotriva tabagismului vizând femeile însărcinate şi tinerii.

Tinerii vor primi propuneri de măsuri de ajutor.

Franţa deţine, a declarat ministrul, recordul în Europa în privinţa numărului de femei însărcinate fumătoare.

Ministrul a propus totodată crearea unui "spaţiu fără tutun" afară, citând parcurile pentru copii.

Potrivit producătorilor, ţigareta electronică ar fi utilizată în Franţa de aproximativ o jumăatte de milion de persoane.

Inventat în China în 2005, dispozitivul prezintă la o extremitate o diodă care simulează vizual arderea şi conţine un cartuş cu o soluţie ce se încălzeşte la contactul cu o rezistenţă. Flacoane de "e-lichid", conţinând propilen glicol sau glicerol cu diverse arome şi eventual cu nicotină, permit reîncărcarea cartuşului utilizat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici