Furtuna tropicală Barry: Donald Trump a decretat stare de URGENŢĂ în statul Louisiana

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decretat vineri stare de urgenţă în statul Louisiana, în contextul apropierii furtunii tropicale Barry, potrivit BBC.

2557 afișări
Imaginea articolului Furtuna tropicală Barry: Donald Trump a decretat stare de URGENŢĂ în statul Louisiana

Furtuna tropicală Barry: Donald Trump a decretat stare de URGENŢĂ în statul Louisiana

Furtuna a crescut în intensitate în Golful Mexic în ultimele zile, iar autorităţile au informat că viteza vântului a ajuns la 80 de kilometri pe oră şi ar putea să ajungă la nivelul unui uragan până când va atinge ţărmul.

Specialiştii se aşteaptă la furtuni de intensitate ridicată la New Orleans, oraş afectat deja de furtuni şi inundaţii.

Meteorologii au avertizat că inundaţiile reprezintă un pericol real, având în vedere că în Louisiana vor cădea precipitaţii abundente, iar fluviul Mississippi aproape a depăşit cotele de inundaţie.

Autorităţile au evacuat mii de cetăţeni din mai multe zone ale statului, însă primarul din New Orleans, LaToya Cantrell, a anunţat că nu a fost emis un ordin general de evacuare deoarece intensitatea furtunii nu este atât de mare încât acest lucru să se impună.

Locuitorii din Louisiana au fost sfătuiţi să se asigure că au stocuri suficiente de apă potabilă şi de alimente.

Decizia lui Trump de a decreta stare de urgenţă va permite utilizarea resurselor Agenţiei Federale pentru Situaţii de Urgenţă.

Preşedintele a anunţat pe Twitter că oficialii federali şi cei locali colaborează îndeaproape şi a făcut apel la localnici să se pregătească.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici