Gruparea militantă Şoimii Libertăţii Kurdistanului a revendicat atentatul de la Istanbul

Şoimii Libertăţii Kurdistanului (TAK), o gruparea disidentă a mişcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan, a revendicat duminică atentatul de la istanbul, soldat cu 38 de morţi şi peste 160 de răniţi, relateză agenţia de ştiri Reuters.

1544 afișări
Imaginea articolului Gruparea militantă Şoimii Libertăţii Kurdistanului a revendicat atentatul de la Istanbul

Gruparea militantă Şoimii Libertăţii Kurdistanului a revendicat atentatul de la Istanbul

Şoimii Libertăţii Kurdistanului au revendicat responsabilitatea pentru atac printr-un comunicat publicat pe site-ul grupării.

Gruparea a mai revendicat şi alte atacuri teroriste comise în Turcia în cursul acestui an.

Oficiali au spus că două explozii, una probabil cu un vehicul-capcană şi alta comisă de un terorist sinucigaş, au vizat agenţii de poliţie. Martori au declarat iniţial că două vehicule-capcană au explodat în apropierea stadionului. Ministerul de Interne a confirmat ulterior că au fost două explozii, dintre care cel puţin una a fost comisă de un terorist sinucigaş, în zona Parcului Macka, situat în apropierea stadionului.

La două ore după ce fanii au părăsit stadionul echipei Beşiktaş, martorii au auzit schimburi de focuri.

În urma atacului, care nu a fost deocamdată revendicat, zece persoane au fost arestate.

Anterior, vicepremierul turc Numan Kurtulmus a declarat că primele date indică că militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ar fi responsabili pentru atentatul de la Istanbul, adăugând că ancheta este în curs de desfăşurare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici