Guvernul thailandez decretează stare de urgenţă

Oficialii thailandezi au decis să disperseze manifestanţii care cer demisia Guvernului şi arestarea principalilor săi oficiali, încă de la jumătatea lui martie, a anunţat un ministru la scurt timp de la instaurarea stării de urgenţă.

25 afișări
Imaginea articolului Guvernul thailandez decretează stare de urgenţă

Guvernul thailandez decretează stare de urgenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul vrea să reglementeze mai multe puncte esenţiale, între care dispersarea manifestanţilor" instalaţi încă de sâmbătă într-un cartier turistic şi comercial din capitală, a declarat Satit Wonghnongtaey, ministru în cadrul Guvernului premierului Abhisit Vejjajiva.

Forţele de ordine intenţionează, de asemenea, să închidă "Canalul Poporului", televiziunea manifestanţilor, "să aresteze responsabilii şi să le percheziţioneze domiciliile".

"Cămăşile roşii", care îl susţin pe fostul premier în exil Thaksin Shinawatra, cer de peste trei săptămâni demisia lui Abhisit şi alegeri anticipate.

Starea de urgenţă a fost decretată miercuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici