Hamas interzice organizarea de alegeri în Fâşia Gaza

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a anunţat miecuri că va interzice organizarea în acest teritoriu a alegerilor generale convocate pentru 24 ianuarie 2010 de Autoritatea Palestiniană, condusă de Mahmoud Abbas.

31 afișări
Imaginea articolului Hamas interzice organizarea de alegeri în Fâşia Gaza

Hamas interzice organizarea de alegeri în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul va cere socoteală oricărei persoane implicate în aceste alegeri", a anunţat Ministerul de Interne al Guvernului Hamas.

Acesta "refuză să organizeze alegerile în Fâşia Gaza deoarece acestea au fost convocate de cineva care nu are competenţa de a face un astfel de anunţ", făcând referire la preşedintele Mahmoud Abbas.

Hamas consideră de asemenea că nu poate organiza alegerile "deoarece acestea au loc fără un acord naţional" de reconciliere între facţiunile palestiniene.

Aceste alegeri, legislative şi prezidenţiale, au fost convocate la 24 octombrie de preşedintele Autorităţii Palestiniene, conform legii fundamentale palestiniene, ce prevede anunţarea organizării unui scutin cu trei luni înainte de data stabilită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici