Incident de securitate la Ambasada Israelului din Amman: cel puţin un mort şi un rănit

Un iordanian a murit iar un cetăţean israelian a fost rănit în urma unor incidente violente ce au avut loc duminică la Ambasada Israelului din capitala Iordaniei, Amman, transmite The Associated Press.

1718 afișări
Imaginea articolului Incident de securitate la Ambasada Israelului din Amman: cel puţin un mort şi un rănit

Incident de securitate la Ambasada Israelului din Amman: cel puţin un mort şi un rănit

Un iordanian a fost ucis şi un israelian grav rănit în timpul unui incident produs în interiorul ambasadei Israelului, situată în sectorul Rabieh, în vestul capitalei Amman. Potrivit surse citate, cetăţeanul israelian se află în stare gravă.

Până în acest moment, nici un oficial israelian nu a oferit vreun comentariu pe marginea acestui incident.

Acest incident vine pe fondul tensiunilor tot mai ridicate dintre israelieni şi palestinieni. Israelul a luat recent decizia de a instala detectoare de metale în Ierusalim, iar palestinienii i-au acuzat de încercarea de a prelua controlul asupra ţinutului sfânt, cunoscut sub numele de Haram al Sharif pentru musulmani.

Israelul a implementat aceste măsuri de securitate după ce un musulman a deschis focul în interiorul lăcaşului de cult, omorând doi ofiţeri de poliţie.

Vineri, mii de iordanieni s-au adunat în Amman şi au manifestat împotriva acţiunilor Israelului.

Autorităţile israeliene au anunţat că au instalat, sâmbătă, camere de supraveghere în zona moscheei Al-Aqsa din Ierusalim şi că intenţionează să renunţe la folosirea detectoarelor de metale la porţile de acces de la Muntele Templului.

În ultimele zile, trei bărbaţi palestinieni au fost împuşcaţi mortal şi aproximativ 400 de persoane au fost rănite, în timpul violenţelor între forţele israeliene şi manifestanţii care protestau contra noilor măsuri de securitate din zona Moscheei Al-Aqsa. În afară de răni produse de muniţie, gloanţe din cauciuc şi gaze lacrimogene, unele victime au declarat că au fost călcate cu vehiculele forţelor armate israeliene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici