Întâlnirea între secretarul de Stat american şi oficialul nord-coreean a fost anulată

Întâlnirea pe care secretarul de Stat Mike Pompeo ar fi trebuit să o aibă joi la New York cu Kim Yong Chol, un consilier nord-coreean de rang înalt, a fost anulată şi va fi reprogramată în funcţie "de programul fiecăruia", relatează site-ul agenţiei Reuters.

239 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea între secretarul de Stat american şi oficialul nord-coreean a fost anulată

Întâlnirea între secretarul de Stat american şi oficialul nord-coreean a fost anulată

Într-un comunicat publicat miercuri, Departamentul de Stat a anunţat că dialogul între cele două părţi continuă, fără a da prea multe detalii.

"Statele Unite rămân concentrate pe îndeplinirea angajamentelor convenite între preşedintele Trump şi liderul nord-coreean Kim în Singapore, în cadrul summitului din luna iunie", se arată în comunicat.

Departamentul de Stat nu a oferit un motiv pentru anularea întâlnirii de joi.

Potrivit agenţiei Yonhap, un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean de Externe a declarat că anularea întâlnirii este "regretabilă".

"Consider că trebuie să privim acest lucru ca pe o parte din procesul de denuclearizare completă şi de stabilire a păcii", a declarat oficialul, care a vorbit în condiţii de anonimitate.

În cadrul întâlnirii, Mike Pompeo şi Kim Yong Chol ar fi trebuit să discute despre planificarea unui al doilea summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici