John Kerry şi Chuck Hagel vor fi audiaţi de Senatul american cu privire la Siria

Membri cheie ai administraţiei lui Barack Obama vor participa marţi la o audiere în Senatul american pentru a apăra o intervenţie militară în Siria, în cadrul intensei campanii de lobby lansată de preşedinte la adresa Congresului.

343 afișări
Imaginea articolului John Kerry şi Chuck Hagel vor fi audiaţi de Senatul american cu privire la Siria

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul de Stat John Kerry şi secretarul Apărării Chuck Hagel vor depune mărturie în faţa comisiei de Afaceri externe marţi la ora locală 14:30 (21:30, ora României) în cadrul unei audieri deschise publicului. Conform unui colaborator al Senatului aflat sub anonimat, generalul Martin Dempsey, cel mai înalt grad american, va participa de asemenea la audiere.

Audierea acestor înalţi responsabili, care au sporit de mai multe zile contactele telefonice cu aleşii, vizează incitarea scepticilor din Congres în vederea autorizării formale a recurgerii la forţă împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, în timp ce numeroşi democraţi şi republicani au declarat public că iau în considerare respingerea rezoluţiei.

Preşedintele a telefonat personal mai multor parlamentari în cursul weekend-ului, la fel ca şi vicepreşedintele Joe Biden.

Şedinţe de informaţii clasificate au fost programate în Senat marţi, miercuri şi vineri.

Senatorii John McCain şi Lindsey Graham, susţinători ai unei intervenţii mai puternice în Siria decât cea plănuită de preşedinte, urmează să se întâlnească cu Barack Obama la Casa Albă luni la 14:00 (21:00, ora României).

Tot marţi, mai mulţi responsabili ai Congresului se vor întâlni cu Barack Obama la Casa Albă, înainte de plecarea preşedintelui către Suedia şi summitul G20 în Rusia.

Sâmbătă, bulversând decenii de practică prezidenţială şi creând surpriză, acesta a anunţat intenţia sa de a solicita oficial autorizaţia Congresului pentru a ataca regimul sirian, un pariu riscant ţinând cont că Congresul s-a arătat necooperant cu preşedintele anul acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici