Lupte fără precedent în Siria: Bătălie decisivă în oraşul Alep - GALERIE FOTO, VIDEO

Lupte de o amploare "fără precedent" şi "pe mai multe fronturi" zguduiau vineri oraşul Alep, al doilea ca importanţă din Siria, unde rebelii anunţaseră cu o zi înainte o bătălie "decisivă", potrivit locuitorilor din zonă şi unei organizaţii neguvernamentale.

1986 afișări
Imaginea articolului Lupte fără precedent în Siria: Bătălie decisivă în oraşul Alep - GALERIE FOTO, VIDEO

Lupte fără precedent în Siria: Bătălie decisivă în oraşul Alep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lupte fără precedent nu încetau să se dea încă de joi. Înainte, confruntările se desfăşurau pe una sau pe două artere dintr-un sector, iar acum sunt pe mai multe fronturi", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, preşedintele Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

În cartiere din centrul oraşului controlate de regim şi până în prezent ferite de confruntări, cum ar fi Souleimaniye şi Sayyed Ali, locuitorii au relatat că s-au înregistrat tiruri de armă "fără precedent".

"Confruntările şi tirurile de armă nu s-au oprit, toată lumea era terorizată. Nu am auzit niciodată aşa ceva", a afirmat Ziad, în vârstă de 30 de ani, care locuieşte şi lucrează în Souleimaniye.

Potrivit OSDO şi locuitorilor, aceste cartiere au fost ţinta unor tiruri de mortier de o intensitate ieşită din comun lansate de rebeli.

"Este pentru prima dată când văd aşa ceva la Sayyed Ali. De obicei, auzim două sau trei tiruri de armă, dar în această noapte au fost fără precedent", a afirmat un locuitor sub protecţia anonimatului.

De asemenea, cartierele controlate de rebeli, în special în est, erau bombardate de armată fără încetare de joi, a constatat corespondentul AFP.

În aceste zone, bombardamentele sunt urmate de tiruri de arme automate aproape fără întrerupere, a constatat jurnalistul în cursul dimineţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici