Mai mulţi bani pentru OMS. Liderii UE, mesaje de susţinere şi de creştere a fondurilor pentru Organizaţie

  • Bugetul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este de 8,482 miliarde USD.
  • Liderii UE Emmanuel Macron şi Angela Merkel au transmis mesaje de susţinere pentru creşterea fondurilor Organizaţiei.
  • Cea mai mare sumă către OMS vine din partea SUA, care dă, anual, 116 milioane de dolari.
142 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi bani pentru OMS. Liderii UE, mesaje de susţinere şi de creştere a fondurilor pentru Organizaţie

Mai mulţi bani pentru OMS. Liderii UE, mesaje de susţinere şi de creştere a fondurilor pentru Organizaţie

În utimul an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost prezentă în cel puţin un subiect de pe ordinea de zi.
 
La început a spus că masca de protecţie nu e obligatorie, apoi ne-a impus să o purtăm. Distribuirea vaccinului a întârziat, iar OMS nu a făcut nimic să remedieze situaţia. 
 
Cu atâtea gafe şi cu un buget uriaş, de 8,482 miliarde USD, OMS continuă.
 
Înainte de Consiliul European, liderii UE au dat mesaje de susţinere a OMS şi de creştere a fondurilor pentru Organizaţie. 
 
„OMS trebuie să fie robustă în perioade de criză, suficient de flexibilă pentru a putea reacţiona în situaţii de urgenţă şi solidă când vine vorba de controverse. Franţa susţine consolidarea OMS în rolul său normativ”, a afirmat preşedintele francez Emmanuel Macron.
 
Tactica de a apela la susţinerea ţărilor pare că funcţionează. 
 
Şi Angela Markel s-a alăturat campaniei.
 
„În rapoartele lor, grupurile salută tratatul global privind pandemiile ca un element important în procesul de reformă al OMS. Împărtăşesc această opinie. Ar trebui să luăm aceste propuneri, să elaborăm reguli comune şi să ne asigurăm că sunt respectate.", a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.
 
Cel mai mare fan pare să fie SUA, care donează în fiecare an 116 milioane de dolari. Suma reprezintă 24% din întregul buget al organizaţiei.
 
Cândva, un alt susţinător OMS era Marea Britanie. Rămâne de văzut, însă, dacă UK îşi va mai păstra simpatia acum, de când a ieşit din Uniunea Europeană.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici