Malala Yousafzai: Elevele răpite în Nigeria sunt "surorile mele"

Tânăra militantă pakistaneză Malala Yousafzai, care a supravieţuit la limită unei tentative de asasinare a talibanilor, a declarat miercuri că le consideră pe elevele răpite într-o şcoală din Nigeria drept "surorile" sale.

292 afișări
Imaginea articolului Malala Yousafzai: Elevele răpite în Nigeria sunt "surorile mele"

Malala Yousafzai: Elevele răpite în Nigeria sunt "surorile mele" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exprimându-se pentru CNN, Malala a declarat că gruparea islamistă armată nigeriană Boko Haram, care a răpit peste 200 de eleve de liceu în urmă cu peste trei săptămâni, generând indignare în Nigeria şi în lume, nu înţelege islamul şi nu a studiat Coranul.

"Sunt pe cale să folosească în mod greşit cuvântul islam, deoarece au uitat că acest cuvânt înseamnă «pace»", a declarat tânăra pakistaneză.

"Când am aflat că au fost răpite fete în Nigeria, am fost foarte tristă şi m-am gândit că surorile mele (nigeriene) sunt în închisoare şi că trebuie să vorbesc pentru ele", a adăugat ea.

Având în prezent 16 ani, Malala a devenit o celebritate la nivel mondial după ce a supravieţuit la limită unei tentative de asasinat a talibanilor în octombrie 2012.

Tânăra pakistaneză a fost împuşcată în cap după ce s-a exprimat cu privire la educaţia fetelor în regiunea sa natală din nord-vestul Pakistanului. După ce a suferit un tratament medical de durată, ea trăieşte acum în Marea Britanie.

Laureată a premiului Saharov pentru drepturile omului, Malala a declarat că actele grupării Boko Haram sunt "jalnice".

"Cum poţi să îţi încarcerezi propriile surori şi să le tratezi aşa de oribil"?, a declarat ea, făcând aluzie la ameninţările grupării de a trata fetele răpite ca pe nişte sclave.

Memebrii Boko Haram "nu au studiat încă islamul, nu au studiat Coranul încă şi ar trebui să studieze islamul", a declarat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici